Het beste brood

Denise Kortlever, maandag 17 maart 2014 , 401 keer bekeken

24 van 44 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Gebr. Niemeijer is een van de beste bakkerijen in Amsterdam. Alles in deze Franse bakkerij, van brood tot viennoiseries en pâtisseries, wordt met de hand gemaakt en gebakken in een grote steenoven. De croissants zijn zeer geliefd bij Amsterdammers en zelfs de meest kritische Franse klant staat graag in de rij voor de pains au chocolat en baguettes. Niemeijer is te vinden op de Nieuwendijk en is zowel bakkerij als charmant café in Art Decostijl, waar fantastische Zuid-Italiaanse koffie wordt geserveerd. Hier koop je desembrood voor thuis of geniet je van een lunch met walnotenbrood en zelfgemaakte vijgenjam. Laat wat ruimte over voor de tartelettes au citron of verrukkelijke macarons!

De Bakkerswinkel (op verschillende locaties) is een populaire bakkerswinkel die ontbijt, lunch en high tea serveert voor Hollanders en toeristen van alle pluimage. Alle interieurs zijn ontworpen door de Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek en elke winkel heeft zijn eigen gezellige, comfortabele sfeer waar je je direct thuis voelt. Maar mensen gaan niet alleen naar de Bakkerswinkel voor het gezellige interieur want het eten is net zo aantrekkelijk. Van Frans desembrood (van de bekende bakker het Vlaamsch Broodhuys) worden heerlijke sandwiches gemaakt, gevuld met eigengemaakt gehaktbrood, makreelsalade of smeuïge Taleggio kaas. De Bakkerswinkel staat ook bekend om de eigengemaakte zoetigheden. De walnotencake met karamel en de scones with clotted cream zijn favoriet bij velen

Bakkerij Hartog in Amsterdam is meer dan honderd jaar oud en nog steeds geliefd bij Amsterdammers. Ze maken alleen gebruik van volkorenmeel, dat in eigen molen wordt gemalen en vervolgens gebakken volgens het oorspronkelijke recept van Aagje Hartog (dat op de broodzakken staat gedrukt!). Elke dag worden er meer dan duizend van de beroemde volkorenbroden met hun rechthoekige vorm en stevige textuur verkocht. Om de hoek vind je Hartog’s Boterham, waar je broodbaklessen kunt krijgen en een sandwich kunt kopen. Neem eens een typisch Nederlandse boterham met kaas of zelfgemaakte pindakaas (voor minder dan tweeëneenhalve euro!) terwijl je kijkt hoe de bakkers een nieuwe lading brood bakken.

Ontdek meer in de omgeving
Het beste brood