Het swingende zuiden

Marloes Tervoort, donderdag 16 juli 2015 , 150 keer bekeken

Een diehard dansliefhebber ben ik niet. Toch bezocht ik in mijn leven al best wat dansvoorstellingen, van klassiek tot modern. Ik probeer de dingen nou eenmaal graag uit. Zo herinner ik me een dansvoorstelling van een niet nader te noemen gezelschap over de dood, waar mijn vriendin en ik zwaar depressief uit kwamen. Dat vonden we niet de bedoeling. De lichtere, moderne dans is dan ook meer aan mij besteed.

De Nederlandse Dansdagen, steevast in het eerste weekend van oktober, bieden een heel gevarieerd programma, met dansvoorstellingen van gezelschappen uit heel Nederland, zoals Introdans, Scapino Ballet en Het Nationale Ballet. De dansvormen variëren van klassiek tot urban dance. Het festival trekt een behoorlijk incrowdpubliek: echte liefhebbers en dansprofessionals. Daarmee geeft het festival een hoge kwaliteitsgarantie, want een kritisch publiek verwacht wat. En dat pik je als doorsnee liefhebber dan toch maar mooi mee.

Mocht je tijdens het festival aan je persoonlijke taks zitten qua dansvoorstellingen, dan kun je je heil altijd nog in Maastrichts sfeervolle winkelstraten zoeken. Zoek de omgeving rond het centrum op: de Stokstraat, Minckelerstraat en de Hoogbrugstraat zijn een paar voorbeelden van leuke straten met originele winkels. Of eet in een van de vele goede restaurants die Maastricht bezit, zoals Toine Hermsen of Beluga. Op voorwaarde dat je daarna terugkeert naar het festival voor de lossere feesten en afterparties, waar deejays draaien en je zelf met de voetjes van de vloer mag. Als je nog durft, tenminste.

Restaurant Toine Hermsen: Sint Bernardusstraat 2-4, Maastricht
Restaurant Beluga: Plein 1992 12, Maastricht

Ontdek meer in de omgeving
Het swingende zuiden