LED the show begin!

Marloes Tervoort, vrijdag 9 mei 2014 , 160 keer bekeken

6 van 11 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Ik ben gek op uitgaan. Lekker eten, een drankje aan de bar, een tentoonstelling of een mooi toneelstuk... Ik houd ook van concerten maar als oer-Nederlandse geef ik de voorkeur aan locaties met een gezellige sfeer. Daarom houd ik van poptempel Paradiso in de hoofdstad of het intieme Bitterzoet, waar je de artiesten bijna kunt aanraken.

Het Ziggo Dome is echter een betonnen concertkolos voor 17.000 man publiek in een deel van de stad dat niet echt gezellig te noemen is. Toen mijn vriendin L. me vroeg of ik mee wilde naar een van de eerste grote internationale shows in het “dome”, was ik niet erg enthousiast. Ja, ik ben gek op Pearl Jam. Het is jeugdige nostalgie en deed me denken aan langharige vriendjes en mijn eerste avondjes uit. Maar mijn tienerjaren herleven met duizenden anderen? Dat leek me niet echt leuk...

L. ging zonder mij. Haar verslag was vol lof. Het was geweldig: de akoestiek, de ruimte! En Eddie Vedder... zucht. Ja, je hebt echt een uniek concert gemist. De krantenkoppen wreven zout in de wonde.
Een paar weken later liep ik een oude kennis tegen het lijf. Hij vertelde me over zijn nieuwe baan in... de Ziggo Dome. Het is daar echt fantastisch, zei hij. En de sterren lijken het allemaal met hem eens te zijn. Nadat haar eerste concert snel was uitverkocht, plande Madonna een tweede dat net zo goed liep. Volgens mijn collega-journalisten gaf George Michael er een “magisch” optreden nu hij eindelijk een “waardig” podium had gevonden in Amsterdam.

Mijn kennis vroeg of ik wist dat er 120.000 LED-lampjes zitten aan de strak ontworpen Black Box, zoals het gebouw wordt genoemd? En dat ze na Madonna en George Michael ook Radiohead, Lady Gaga en Sting hebben geboekt? En dat ik, als het me te druk werd, ook kon ontspannen in Club Ziggo of eerst kon dineren bij restaurant BEAT? Ik heb nu kaartjes voor P!nk in het Ziggo Dome. Ik moest eerst even aan het idee wennen, ok?

Ziggo Dome, De Passage 100, Amsterdam

Ontdek meer in de omgeving
LED the show begin!