Let’s go outside!

Denise Mosbach, woensdag 15 mei 2013 , 115 keer bekeken

0 van 1 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Laat ik als warming-up beginnen met iets rustigs: jeu de boules. Elke grote stad heeft wel ergens een charmant baantje, maar mijn favoriet is die op het Amsterdamse Museumplein. Een groot, weids, groen plein grenzend aan drie van onze bekendste musea: het Rijks, het Van Gogh en het Stedelijk. Als je zin hebt in een potje maar de metalen balletjes niet in je koffer hebt meegenomen, kan je naar het plaatselijke café Cobra. Vraag daar om jeu de boules-ballen, en spelen maar!

Nog steeds niet heel intensief, maar wel een leuke buitenactiviteit is schaken. Buiten, inderdaad. Voor schaakliefhebbers is het reuzenschaakbord op het Max Euweplein de ultieme verzamelplek. Weer of geen weer, het is er altijd druk met zowel schakers als publiek, dat natuurlijk al ruim van te voren de schaakmat had gespot. Max Euwe was trouwens de enige Nederlandse wereldkampioen schaken. Vandaar de naam. Aan het plein bevindt zich zelfs een heus schaakmuseum.

Wie een rondje door onze steden maakt, ziet ze in de parken met bosjes tegelijk: groepjes ‘bootcampers’, beoefenaars van een sport die ontzettend populair is onder de stedelingen. Zelf geef ik ook Bootcamp Training bij The Bootcamp Club, de club die Bootcamp in Nederland heeft geïntroduceerd. Bootcamp is te gek: een combinatie van cardio- en krachttraining, en het is heerlijk om het in de stad te doen.

Een jaarlijks terugkerend fenomeen in Amsterdam is het Vondelpark Open: een golftoernooi midden in het mooiste park van Nederland! Eén dag in het jaar maken de joggers en zonaanbidders plaats voor een 18-holesgolfbaan. Meedoen is niet goedkoop, zo’n 1.500 euro, maar de opbrengst komt volledig ten goede aan het behoud van het park. Ook als je niet golft, is het toernooi een bezoekje waard, met live muziek en een heerlijk drankje.


Ontdek meer in de omgeving
Let’s go outside!