Leven voor live muziek

Candy Dulfer , dinsdag 5 maart 2013 , 64 keer bekeken

3 van 5 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Sommige artiesten sluiten zichzelf op in een studio wanneer ze een cd opnemen. Ze zijn ook niet gek op het podium en lijken bang te zijn om fouten te maken. Ikzelf vind dat er niets mooiers is dan live optreden. Zelfs de kleinste fouten worden opgemerkt maar dat is prima. Soms hoop ik zelfs dat er iets fout gaat, want dan wordt het echt leuk: ik houd van spontaniteit en improviseren. Muzikanten voelen het wanneer ze hun publiek echt raken; daarom houd ik niet van locaties waar het licht wordt gedimd. Ik wil de gezichten zien en de reacties inschatten.

Ik probeer daarnaast zoveel mogelijk optredens bij te wonen omdat ik ervan geniet muzikanten live te zien. Bovendien is het een geweldige manier om artiesten te spotten waarmee ik zou kunnen samenwerken. Eén van mijn favoriete plekken is Jazzcafé Bar Alto in Amsterdam. Er is elke avond live muziek en op woensdag staat mijn vader Hans Dulfer op het podium. De sfeer is er altijd goed; de mensen juichen en het publiek bestaat uit een mix van Amsterdammers, toeristen en expats.

Ik ga ook regelmatig naar Club Dauphine op het Prins Bernhardplein. Hier kun je luisteren naar goede artiesten en tegelijkertijd genieten van een heerlijke maaltijd. Deze club is geïnspireerd op de Blue Note Club en zorgt echt voor topentertainment. Het is net dat extra stukje luxe en stijl.

Als je de lokale Amsterdamse muziekwereld wilt ontdekken, ga je naar de Badcuyp aan de Albert Cuypstraat. En op maandagavond jammen studenten van het conservatorium bij Nel’s op het Amstelveld. Er is dus veel gelegenheid voor een swingende avond in Amsterdam!

Over Candy Dulfer

Saxofoniste Candy Dulfer staat al op het podium sinds haar zevende en is een geboren artiest. Ze werkte met grote namen als Prince, Beyoncé, Van Morrison, Aretha Franklin en Angie Stone, maakte verscheidene bekroonde platen en staat op het podium wanneer ze maar kan.

Ontdek meer in de omgeving
Leven voor live muziek