Net als de Romeinen

Denise Mosbach, maandag 6 januari 2014 , 232 keer bekeken

4 van 5 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Ik begon met een kuuroord in de Beemster, een typisch Nederlands landschap. Samen met het oude fort dat hier ligt, is het gebied door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Beter nog, het fort is vorig jaar omgebouwd tot een prachtig kuuroord: Fort Resort Beemster. In dit kuuroord wordt het oude met het nieuwe verenigd. Het was heerlijk ontspannen in de openluchtjacuzzi die verborgen ligt achter de oude muren van het fort. Ik vervolgde met de sfeervolle vleermuizensauna, een grot waarin eerst vleermuizen huisden. Alhoewel het een klein kuuroord is, heeft het alles wat je je kunt wensen. Je kunt er ook overnachten in een van de voormalige barakken van de wacht, die zijn omgetoverd tot comfortabele suites.

Daarna reisde ik naar Brabant, een van onze zuidelijke provincies. De Brabanders staan bekend om hun gastvrijheid en Bourgondische instelling. Dat merk je bij Devarana. Met zo’n 5000 vierkante meter is dit een groter kuuroord dan Fort Beemster, waardoor het ook veel ruimtelijker is. Het interieur is geïnspireerd op het Verre Oosten. Er heerst niet alleen een heerlijk ontspannen sfeer, het is ook een beeldschone omgeving. Devarana onderscheidt zich van andere kuuroorden door zijn prachtige tuin en minibioscoop. Dat klinkt een beetje raar voor een kuuroord maar ik heb echt genoten van de film.

Spa Zuiver is het beste stadskuuroord in Nederland en verdient daarmee een plekje in de top 3. Het ligt in Amsterdam, mijn eigen stad, en met zijn locatie in het rustige Amsterdamse Bos is het een ideaal toevluchtsoord als je even wilt ontsnappen uit de drukke stad. Spa Zuiver is ingericht in de hippe, moderne en luxe stijl die liefhebbers van urban design graag zien. De sauna’s, stoombaden en whirlpools zijn ingericht rondom een ruim binnen- en buitenzwembad. ’s Zomers worden hier heerlijke barbecues georganiseerd, waarna je kunt wegdommelen in een ligstoel. Ik heb op een steenworp afstand van mijn eigen huis een nieuw favoriet vakantieadres gevonden!

Devarana, De Eendenkooi 9, Den Bosch
Fort Resort Beemster, Nekkerweg 24, Zuidoostbeemster
Spa Zuiver, Koenenkade 8, Amsterdam

Ontdek meer in de omgeving
Net als de Romeinen