Ontsnappen naar het platteland: mijn Belvilla-ervaring

Heather Tucker, zondag 9 december 2012 , 390 keer bekeken

14 van 17 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Ik heb vaak de neiging te veel mee te nemen tijdens tripjes, en mijn bezoek aan een Belvilla-vakantiehuisje vormde geen uitzondering. Terwijl ik de auto vulde met kleding, eten en tassen vol dingen die ik wilde doen, zowel ontspannende als zakelijke dingen, had ik visioenen van mijn nieuwe buren die me uit zouden lachen terwijl ik alles naar binnen probeerde te slepen. Ik wist niet dat die buren niet bestonden.

Buitenlevenhuisje bevindt zich in de buurt van het dorpje Beesd in Gelderland. Het huisje hoort bij een landgoed dat een eigen barones heeft. De geluiden van de stad verdwenen al snel toen ik door de statige poorten reed, over een weg met walnotenbomen erlangs, en linksaf richting mijn vakantiehuisje met rieten dak. Ik zou door niemand worden uitgelachen over alle spullen die ik uit de auto moest slepen, omdat ik geen buren had. Tenzij je de bomen en het platteland mee zou tellen.

Een kwartier later nam ik de sleutels in ontvangst, kreeg ik een rondleiding door mijn 'nieuwe huis' en kon ik me settelen. En dat deed ik. Het plezier van een vakantiehuisje is erg groot, en dat komt van een zelfverklaard hotelliefhebber. Dit zijn zeven pluspunten die tijdens mijn verblijf naar voren kwamen:

1. Kunnen koken: ik hou van koken, en in de grote, volledig uitgeruste keuken kon ik mijn innerlijke keukenprinses helemaal de vrije loop laten.

2. Geen zorgen om het kamermeisje: ik ben een nachtmens, dus ik slaap graag lang uit. Tenzij ik in een hotel het bordje met 'niet storen' ophang, word ik nog wel eens wakker gemaakt door goed bedoelende (en zeer gewaardeerde) kamermeisjes. In een vakantiehuisje hoef je je daar niet druk om te maken. Ik kon dus langer slapen.

3. Niet extra betalen voor alles: ik waardeerde het echt dat ik niet extra hoefde te betalen voor internet, de wasmachine of elk drankje.

4. Leven in een opgeruimd, mooi gedecoreerd huis: dit huisje was voor mij echt de jackpot, want het was niet alleen goed opgeruimd (totdat ik aankwam), maar was ook nog eens gedecoreerd met levendige kleuren, unieke meubelstukken en huiselijke accessoires.

5. Ontspannen: ik had hier zelfs te weinig tijd voor. Ik wilde ontspannen in de grote badkuip, films kijken in de tv-kamer, met een boek loungen op de sofa, verder lezen op de andere sofa, koken in de enorme keuken en één van de vier wandelroutes door het landgoed lopen. Maar er zit maar een beperkt aantal uren in een dag.

6. Op ontdekking: ik verkende het dorpje Beesd, het plaatselijke pannenkoekenhuis, het winkeltje met verschillende soorten jam, chutney en andere lekkernijen van producten die van het landgoed komen, en ik maakte zelfs foto's tijdens mijn ontdekkingstocht.

7. Een ervaring rijker: ik had al veel over Gelderland gehoord en had Beesd waarschijnlijk toevallig kunnen ontdekken, maar ik zou op geen enkele manier de Heerlijkheid Mariënwaerdt kunnen hebben ontdekt zonder mijn verblijf in het vakantiehuisje. Ik vónd het niet alleen, maar ik kon er ook op ontdekkingstocht met de perfecte uitvalsbasis om iedere nacht terug te keren.

Ik verbleef in mijn eentje in de herfst/winter. Dat was perfect, maar het vakantiehuisje zou ook zeer geschikt zijn voor verblijf met familie of vrienden. En echt, wat zou ik die plek graag in de lente of de zomer willen zien! Sterker nog: ik kijk al uit naar de warmere maanden door mijn agenda te raadplegen en nog een bezoek te plannen.

Heather Tucker verbleef in het Buitenlevenhuisje via Belvilla als onderdeel van haar rol als Holland Ambassadeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.