Op zoek naar de nieuwe Rembrandt

Denise Mosbach, woensdag 23 oktober 2013 , 120 keer bekeken

2 van 3 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Jaarlijks wordt in november de PAN Amsterdam gehouden. Het is de belangrijkste Nederlandse kunst- en antiekbeurs die op gelijke voet staat met prestigieuze beurzen als de FIAC in Parijs, Art Basel en Art Brussels. Bezoekers maken echt een reis door de tijd. Je vindt er prachtige beelden uit het oude Griekenland die schouder aan schouder staan met hypermoderne werken van het avant-gardistische Studio Job. Dat moet je echt zien.

Naast PAN Amsterdam heeft Nederland nog veel meer te bieden voor kunstliefhebbers. Nouvelles Images bijvoorbeeld. Deze galerie in Den Haag wordt ook wel de meest geliefde galerie van Nederland genoemd en daar is een goede reden voor. Het is onze oudste kunstgalerie, gevestigd in een statige ruimte van ongeveer 600 vierkante meter aan het chique Westeinde. De galerie toont het werk van verschillende kunstenaars. “We bieden een interessante mix van bekende kunstenaars zoals Carel Visser en Armando en de jongere garde, waaronder de Britse Helen Frik en de in Willemstad geboren David Bade,” zegt Sander Cremer van Nouvelles Images.

Als je in Rotterdam van kunst wilt genieten, moet je eens door de Witte de Withstraat lopen. In dit hippe, artistieke straatje vind je tussen de hippe boutiques ook een aantal goede galeries. Zo zijn Galerie Van Eijck, ECCE, Witte de With en Tent allemaal wel een bezoekje waard. De laatste twee delen een kenmerkend oud pand met prachtige ruimtes. Ze richten zich beide op de hedendaagse kunst. Witte de With bestaat al zo’n 20 jaar en is echt een begrip in de kunstwereld. Tent is jonger maar daarom niet minder indrukwekkend, en het heeft een oppervlakte van 1000 vierkante meter.

Als je van fotografie houdt, moet je zeker het Amsterdamse fotomuseum Foam bezoeken. Je vindt er inspirerende foto’s van jonge talenten, maar ook van bekende fotografen zoals Anton Corbijn en Annie Leibowitz. De foto’s zijn verdeeld over een aantal tentoonstellingen in het mooie grachtenpand aan de Keizersgracht. Je kunt dus twee vliegen in één klap slaan: je kunt zowel fantastische foto’s als een echt Amsterdams grachtenpand bekijken. Zoals je mag verwachten van een museum van dit kaliber is er ook een prima café met een ontspannen sfeer waar je even kunt gaan zitten.

Galerie Nouvelles Images: Westeinde 22, Den Haag
Witte de With & Tent: Witte de Withstraat 50, Rotterdam
Foam: Keizersgracht 609, Amsterdam

Ontdek meer in de omgeving
Op zoek naar de nieuwe Rembrandt