Polderglamour

Elleke van Duin, dinsdag 10 maart 2015 , 222 keer bekeken

1 van 1 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

In de oudheid veroverde een man het hart van een vrouw door haar juwelen te schenken. Een vrouw die droop van de juwelen was goed voor de reputatie van haar man. Anno 2015 hoeft de man een vrouw niet meer op deze manier te overtuigen. Vrouwen beslissen zelf met wie ze samen willen zijn. En ze zoeken ook graag hun eigen juwelen uit. Die moeten authentiek zijn en aansluiten op de look en persoonlijkheid van hun draagster.

Er zijn een aantal unieke juwelenontwerpers in Nederland, die juwelen op maat maken. Anneke Krull werkt bijvoorbeeld als art director voor modetijdschriften en is gefascineerd door parels. “Ze zijn mooi, verfijnd en hebben een bepaalde mystiek.” Haar label heet Rocking Pearls; de collectie bestaat uit lange strengen met de hand geregen witte, grijze of zwarte zoetwaterparels met een hanger, zoals een Boeddha van jade, agaat, onyx of amethist. De Coco is een modieuze ketting van zwarte en witte parels met een elegante kwast. Vanaf €45,-.

Voormalig modestyliste Mirjam de Haan maakt eclectische en modieuze ontwerpen. Voor haar Mir Jewellery werkt ze samen met zilversmeden op Bali en in India. Ze reist regelmatig naar deze landen om materialen in te kopen voor haar ontwerpen. Er zijn twee collecties: Unique Pieces bestaat uit brede strengen edelstenen en kettingen met exotische hangers. De parelcollectie is de tweede lijn. Niet te overdadig en betaalbaar.

Als je iets meer excentrieks zoekt, zijn de ontwerpen van Bibi van der Velden een aanrader. Zij heeft een zwak voor antieke curiosa zoals bedels, munten en kant. Ze maakt er juwelen van door ze te mixen met ivoor, edelstenen, goud, zilver, diamanten en schelpen. Deze koopt ze in tijdens haar reizen naar o.a. Azië. Haar juwelen noemt ze Wearable Works of Art. Haar artistieke creaties zijn een hit bij beroemdheden als Frederique van der Wal, Kanye en Sylvie van der Vaart, die graag haar ontwerpen dragen. In 2009 breidde ze haar label uit met de veelbesproken Mammoth-collectie. Ze nam stukken van de kies van een 40.000 jaar oude Siberische mammoet en maakte er ringen van met draken, slangen en krokodillen, ingelegd met edelstenen, goud en parels. Daarnaast introduceerde ze haar eigen collectie prêt-à-porter met draagbare en betaalbare juwelen van zilver met parels, diamanten of halfedelstenen. Deze is verkrijgbaar via haar online winkel. Polderglamour wordt gemaakt voor en door vrouwen met persoonlijkheid en smaak. En mannen die indruk willen maken.

Addressen:

De juwelen van Bibi van der Velden zijn verkrijgbaar bij:
Cowboys 2 Catwalk, Utrechtsestraat 107, Amsterdam
Steltman, Plaats 26, Den Haag

Mir Jewellery is verkrijgbaar bij:
BonBon boutique in Trunk, Rosmarijnsteeg 12, Amsterdam
Westside, Verwerstraat 19, Den Bosch

Anneke Krull verkoopt haar juwelen uitsluitend online via Rockingpearls.nl

Ontdek meer in de omgeving
Polderglamour