We eten samen

Denise Kortlever, maandag 29 juli 2013 , 182 keer bekeken

4 van 5 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Dankzij het internet en de sociale media zijn we verbonden met de hele wereld. Tegelijkertijd lijken mensen steeds vaker het persoonlijke, “echte” contact op te zoeken. We willen onze buren echt leren kennen, samen eten met inspirerende nieuwe mensen en het beste proeven van andere culturen. Eten delen met anderen is misschien wel de beste manier om verbinding te krijgen met mensen.

In de lente en zomer serveert Buitengewoon in het land een vijfgangendiner aan lange tafels (voor zo’n zeventig man) middenin een grasveld of wijngaard. Het eten wordt bereid van seizoensproducten van lokale producenten en de locatie wordt op het allerlaatste moment bekend gemaakt. Ook je tafelgenoten en het menu blijven geheim. Het uiteindelijke doel is gedenkwaardige momenten te creëren door nieuwe mensen te ontmoeten, te praten met gepassioneerde voedselproducenten en inzicht te krijgen in de achtergrond van je eten.

Lovefood organiseert populaire pop-up brunches op geheime locaties in Amsterdam en vestigde afgelopen zomer haar hoofdkwartier in de stad. De oprichter, Jason Hartley, gelooft dat bepaalde gerechten emotioneel met ons zijn verbonden en dat culturele variaties van die gerechten vaak bekend aandoen. In het weekend serveert Lovefood HQ een uitgebreide alom geprezen brunch met gerechten als “The Beast” (Engels ontbijt met eigengemaakte worst en Hollandse bacon) en “Yancakes” (luchtige pannenkoekjes met een compote van blauwe bessen en maple syrup). Je kunt de week met je geliefden afsluiten met een traditionele Engelse Sunday Roast.

Er zijn ook steeds meer Nederlandse concepten die mensen de kans geven om te genieten van door anderen gekookte maaltijden en hun eigen kookkunsten te delen. Zoals bijvoorbeeld de online marktplaats “Thuisafgehaald”, waar mensen hun zelfbereide maaltijden kunnen aanbieden aan anderen. Zo voorkom je verspilling, laat je mensen nieuwe gerechten proeven en krijgen mensen lokaal meer contact. “Sharing is caring”, vooral als het goed smaakt!

Lovefood HQ, Koggestraat 1, Amsterdam

Ontdek meer in de omgeving
We eten samen