West is het beste

Marloes Tervoort, maandag 27 mei 2013 , 106 keer bekeken

3 van 3 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het is een flink stuk rijden vanaf waar ik woon. Langs het Scheepvaartmuseum en Centraal Station en door de Haarlemmerstraat. Maar het is het stuk fietsen elke keer weer waard. Soms ga ik picknicken op het Westerparkterrein en soms bestel ik scones en koffie bij de Bakkerswinkel voordat ik door het donker loop voor een film in de knusse Ketelhuis bioscoop.

Cultuurpark Westerpark, dat door de Amsterdammers het Westergasterrein wordt genoemd, was niet altijd zo cultureel ingesteld. Toen ik nog studeerde en veel uitging, was het Westergasterrein vooral een festivallocatie. Er werden enorme feesten gehouden in de Gashouder, waar je steeds meer de kluts kwijtraakte naarmate het later werd. Waar was de uitgang ook alweer? Probeer jij maar eens te ontdekken waar je bent als je een paar drankjes hebt gehad in een drukke ronde kamer met muziek en discolichten.

Bar/restaurant Pacific Parc werd daarna favoriet. De avond start met geweldig eten, waarna de tafels opzij worden geschoven om ruimte te maken voor een DJ en relaxte muziek. Ideaal als je niet wilt zoeken naar een danstent na het eten en onderweg de halve groep kwijtraakt omdat ze er geen zin meer in hebben (een reëel risico met een groep dertigers) ...  Ook ideaal voor deze dertigjarige jongere: Pacific Parc trekt een gemengd publiek qua leeftijd, stijl en achtergrond.

Wat mij betreft is de beste nieuwkomer op het park de North Sea Jazz Club, waar je van donderdag tot zondag kunt genieten van de beste live acts. Op vrijdag en zaterdag serveren ze bovendien een prima diner. Kijk op de evenementenkalender voor actuele informatie, van de superleuke Sunday Market tot openluchtconcerten en festivals, zoals de Amsterdam Fashion Week in juli en Cinekid, het filmfestival voor kinderen, in oktober. Oh ja, er is een tramhalte vlakbij als je niet van fietsen houdt!

Cultuurpark Westerpark, Polonceaukade 27, Amsterdam

Ontdek meer in de omgeving
West is het beste