Boat Bike Tours – Amsterdam – Maastricht fiets- en vaarvakantie Nederland - Holland.com
Boat Bike Tours

Amsterdam - Maastricht route

Fiets en vaar door een sprookjesachtig mooi landschap vol rivieren, schattige dorpjes en historische steden. Tijdens de Fiets Vaar Vakantie van Amsterdam naar Maastricht volgt u de rivieren van Amsterdam naar de zuidelijkste stad van Nederland, Maastricht.  

  • Overnacht aan boord van het gezellige en comfortabele schip MS Sarah.
  • Fiets langs meanderende rivieren en prachtige Hollandse landschappen.
  • Start- en eindpunt: Amsterdam of Maastricht.

8 dagen, prijs vanaf € 979,-

Welkom aan boord!

Uw reis voert u langs de Maas, Lek, Vecht en Linge door Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. In Limburg loopt de Maas pal langs de grens, waardoor u de ene dag geniet van een echt Belgisch biertje op een Belgisch terras en de andere dag van een apfelstrudel bij een Duitse konditorei.

Limburgse gezelligheid

U kunt opstappen in Amsterdam of Maastricht. Tijdens de fietstocht heeft u uitgebreid de tijd om de hoogtepunten van de prachtige streken rond de rivieren te verkennen. Bezoek de Kazematten van Maastricht, het bijzondere witte dorpje Thorn of de beroemde kasteeltuinen van Arcen in Limburg. U kunt hier genieten van de typisch Limburgse gastvrijheid.

Traditioneel Holland

In Utrecht, Noord- en Zuid-Holland ervaart u het traditionele Holland. U bezoekt hier een echte Nederlandse kaasboerderij en de Kristalfabriek van Royal Leerdam. Zie de meesterglasblazers aan het werk en ontdek hoe dit prachtige glas gemaakt wordt. Geniet van het uitzicht op de imposante herenhuizen langs de schilderachtige Vecht.

In de voetsporen van Market Garden

Uw fietstocht langs de Maas leidt u naar Middeleeuwse steden zoals Ravenstein en Grave. Geniet van de fantastische sfeer en duik in het verleden van deze mooie steden. In Grave kunt u kanonnen uit de tijd van Napoleon bekijken en een bezoek brengen aan de John. S. Thompson Bridge, die in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol speelde tijdens operatie ‘Market Garden’.

Praktische informatie:

  • Route: Amsterdam – Weesp – Vianen – Heusden – Cuijk – Arcen – Roermond – Maastricht of in omgekeerde richting.
  • Aantal dagen: 8
  • Afstand per dag: tussen de 40 en 50 kilometer
  • Verzorging: Volpension
  • Er is de mogelijkheid om een elektrische fiets (E-bike) te huren.

Het programma is optioneel. Als u liever een dagje wil relaxen, kunt u de route met het schip afleggen.

De fietstochten zijn begeleid: in een kleine groep fietst u samen met de reisleider. Fietst u liever individueel? Routebeschrijvingen en kaarten zijn aan boord aanwezig.

Vond je dit interessant? Ontdek meer