Boat Bike Tours – Best of Holland – Fiets- en vaarvakantie door Nederland - Holland.com
Amsterdam

Best of Holland route

Ontdek het beste van wat Nederland te bieden heeft op de fiets en vanaf het water tijdens de Best of Holland Fiets Vaar Vakantie. In acht dagen ziet u alle highlights van Noord- en Zuid-Holland.

 • Overnacht, ontbijt en dineer aan boord van comfortabel premium schip de MS Magnifique.
 • Ontdek het beste van wat Noord- en Zuid-Holland u te bieden heeft per schip of en op de fiets.
 • Start- en eindpunt: Amsterdam.

8 dagen, prijs vanaf € 1279,-

Kom aan boord!

Beleef alle hoogtepunten van het karakteristieke Noord- en Zuid-Holland tijdens de Best of Holland Fiets Vaar Vakantie. Van de prachtige polderlandschappen in het Groene Hart tot de klederdracht van Volendam en de molens van Kinderdijk, tijdens deze fantastische fiets- en vaarvakantie mist u niets. U start in hoofdstad Amsterdam. Terwijl u uw medereizigers leert kennen tijdens het diner, vaart het comfortabele schip naar Zaandam, waar u uw fiets krijgt en meteen een proefritje kunt maken.

Traditioneel Holland

Vanuit Zaandam ontdekt u de tijdens de eerste dagen van de rondreis het traditionele Holland. Zo bezoekt u de Zaanse Schans, waar het lijkt of de tijd  stil heeft gestaan. U fietst via de waterrijke landschappen van Waterland naar het pittoreske vissersdorpje Volendam. De volgende dag vaart u naar authentiek Marken, een voormalig eiland. Vanaf hier fietst u langs de kustlijn naar het historische Muiden en Kasteel Muiderslot. U eindigt de dag in Weesp, vanwaar het schip naar vestingstad Vianen vaart.

Zilver, kaas en molens

De volgende ochtend leidt de rondtocht naar Schoonhoven, ook wel bekend als de Zilverstad. Vanaf hier fietst u door de polders naar Alblasserdam, waar u op de waterbus naar het waterrijke Dordrecht stapt. Als u wilt, kunt u hier na het diner aan boord van het schip een stadswandeling maken. Na de overnachting en ontbijt in Dordrecht gaat u met de waterbus terug naar Alblasserdam. Vanaf hier start de fietstocht naar de wereldberoemde en fotogenieke molens van Kinderdijk. Neem een kijkje in het bezoekerscentrum en de museummolen voordat u doorfietst naar Gouda, bekend om de kaas en kaarsen. Hier kunt u genieten van het gezellige oude marktplein en op eigen gelegenheid ’s avonds iets eten in een van de vele restaurants.

Fietsen door het Groene Hart

Vanuit Gouda neemt de route u mee door het Groene Hart van Noord- en Zuid-Holland. Hier kunt u genieten van het traditionele Hollandse polderlandschap vol met weidse uitzichten. Via Leiden, de geboorteplaats van Rembrandt, fietst u naar Oude Wetering. Hiervandaan vertrekt de boot voor de laatste etappe naar Amsterdam. In de middag kunt u nog een heerlijke fietstocht maken door het natuurgebied Waterland of zelfstandig de bruisende binnenstad van Amsterdam verkennen. Beleef de stad vanaf het water en maak ’s avonds nog een vaartocht door de Amsterdamse grachten. De perfecte manier om de vakantie af te sluiten!

Praktische informatie

 • Start- en eindpunt: Amsterdam
 • Aantal dagen: 8
 • Afstand per dag: tussen de 20 en 50 kilometer
 • Er is de mogelijkheid om een elektrische fiets (E-bike) te huren.
 • Het programma is optioneel. Als u liever een dagje wil relaxen, kunt u de route met het schip afleggen.
 • De fietstochten zijn begeleid: in een kleine groep fietst u samen met de reisleider. Er gaan twee reisleiders mee, zodat u met een snelle/langzame of korte/lange fietstocht kunt meefietsen. Fietst u liever individueel? Routebeschrijvingen en kaarten zijn aan boord aanwezig.

  Als u de mooiste plekjes van Nederland wilt ontdekken terwijl u geniet van wat extra luxe en comfort, bekijk dan eens de Premium Best of Holland-tour van Boat Bike Tours.

  Vond je dit interessant? Ontdek meer