Fietsvakantie: Groene Hart van Holland - Holland.com
Amsterdam

Fietsvakantie: Groene Hart van Holland

8 dagen, prijs vanaf € 939,-

 • Startpunt: Amsterdam, eindpunt: Amsterdam.
 • Ontdek historische steden, mooie natuur en typisch Hollandse cultuur.
 • Geniet van uw verblijf op een ruim en comfortabel schip en laat alles voor u regelen.

Limited availability. Book now!

Ontdekt historische steden als Amsterdam, Leiden, Gouda, Delft en Haarlem tijdens een heerlijke 8-daagse fiets-vaartocht. U rijdt door schitterende natuurgebieden in het ‘Groene Hart’ van Nederland, langs stranden en duinen én u vaart door de beroemde haven van Rotterdam. Uiteraard is er ook volop ruimte voor cultuur; van Hollandse meesters tot Delfts Blauw tot de molens van Kinderdijk... Tijdens deze fietsvakantie ontdekt u Nederland op z’n mooist! En wanneer u een dag niet wilt fietsen, kunt u relaxen en de route op het schip afleggen.

Aan boord!

U logeert op het passagierschip Flora met maximaal 20 gasten en fietst u dagelijks een mooie route. Op de eerste dag scheept u in rond 14:00 uur en kunt u ‘s middags al de fraaie binnenstad van Amsterdam ontdekken. ‘s Avonds leert u de bemanning en medepassagiers kennen, geniet u van uw diner en worden de huurfietsen verdeeld. De volgende ochtend begint het echte werk!

Molens, duinen en Delfts Blauw

Per boot gaat u dan naar Zaandam, fietst langs de Zaanse Schans en bezoekt klompenmakers, kaasmakers en windmolens. Vervolgens gaat u naar Haarlem waar u kunt genieten op de Grote Markt. Na een goede nachtrust gaat u verder richting de Noordzeekust en bezoekt u de universiteitsstad Leiden. In Delft bezoekt u een Delfts Blauw-atelier en gaat u verder richting de chique hofstad Den Haag en de gezellige badplaats Scheveningen.

Kaasstad Gouda en de bloemenveiling van Aalsmeer

Daarna gaat u per schip van Delft naar de haven van Rotterdam en vervolgens naar Kinderdijk met de vele unieke molens. Vervolgens gaat de reis weer verder richting kaasstad Gouda en brengt u een bezoek aan de grote bloemenveiling in Aalsmeer. De route eindigt weer in Amsterdam waar u kunt genieten van de historische binnenstad en vele musea.

Praktische informatie:

 • Startpunt: Amsterdam, eindpunt: Amsterdam.
 • Aantal dagen: 8.
 • Totale afstand: plusminus 250 kilometer.
 • Gemiddelde afstand per dag: plusminus 40/45 kilometer.
 • Er is de mogelijkheid om een elektrische fiets (E-bike) te huren.
 • Deze reis is ook geschikt voor recreatieve fietsers en families met kinderen.
 • De fietstochten zijn op individuele basis: Aan de hand van gedetailleerde kaarten fietst u in uw eigen tempo.

  Vond je dit interessant? Ontdek meer