Fietsvakantie: Hanzeroute

1.906 keer bekeken

51 van 60 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Boek nu! Beperkte beschikbaarheid

  • Startpunt: Amsterdam, eindpunt: Amsterdam.
  • Ontdek de fraaie Hanzesteden rond de IJssel en geniet van authentieke vissersdorpjes.
  • Slaap, ontbijt en dineer op een mooi schip en laat alles voor u regelen.

8 dagen, prijs vanaf € 799,-

Fiets door het glooiende dal van de rivier de IJssel en bezoek de vele schitterende, middeleeuwse Hanzesteden. Doesburg, Deventer, Zwolle of Zutphen zijn plaatsen die nog volop herinneren aan het rijke handelsverleden van deze streek. U ziet de oude stadsmuren en rijk versierde koopmanshuizen en onderweg geniet u van de mooiste natuur. ‘s Avonds gaat u dan weer heerlijk dineren en slapen op uw varend hotel; de Gandalf. En wanneer u een dag niet wilt fietsen, kunt u relaxen en de route op het schip afleggen.

Aan boord!

Op de eerste dag van uw reis scheept u in Amsterdam rond 14:00 uur in en dan begint de reis gelijk. Eerst varend richting Wijk bij Duurstede terwijl u de medepassagier en bemanning leert kennen, en dan de volgende ochtend verder richting Wageningen. Vandaaruit gaat u fietsen door het fraaie Rijn-dal, via de mooiste natuurgebieden, richting Arnhem waar u vervolgens de nacht doorbrengt.

Hanzesteden en vissersdorpjes

Na een goede nachtrust gaat u de volgende dag weer fietsen langs kastelen en landgoederen en ontdekt u de verschillende Hanzesteden met hun unieke verleden. Daarna gaat de reis richting het IJsselmeer en bezoekt u de vele fraaie vissersplaatjes langs de kust. In stadjes als Harderwijk, Bunschoten of Spakenburg lijkt de tijd al eeuwen stil te staan en ziet u nog mensen in traditionele klederdracht.

Ontdek de musea en grachten van Amsterdam

Na de Hanzesteden en de vissersdorpjes gaat u fietsen door bosrijke gebieden en langs kastelen en pittoresque dorpjes. Via Naarden en Muiden rijdt u zo over kronkelige weggetjes richting de hoofdstad Amsterdam. Hier kunt u de laatste middag en avond van uw reis genieten van alle mooie musea, de beroemde grachten en gezellige cafés. Na een laatste overnachting aan boord en een goed ontbijt is de volgende dag uw reis ten einde.

Praktische informatie:

  • Startpunt: Amsterdam, eindpunt: Amsterdam.
  • Aantal dagen: 8.
  • Totale afstand: plusminus 275 kilometer (variaties mogelijk).
  • Gemiddelde afstand per dag: plusminus 40 kilometer.
  • Er is de mogelijkheid om een elektrische fiets (E-bike) te huren.
  • Deze reis is ook geschikt voor recreatieve fietsers en families met kinderen.
  • De fietstochten zijn begeleid: in een kleine groep fietst u samen met de reisleider.