Fietsvakantie: Hanzeroute - Holland.com
Boat Bike Tours

Fietsvakantie: Hanzeroute

Fiets door het glooiende dal van de rivier de IJssel en bezoek de vele schitterende, middeleeuwse Hanzesteden. Doesburg, Deventer, Zwolle of Zutphen zijn plaatsen die nog volop herinneren aan het rijke handelsverleden van deze streek. U ziet de oude stadsmuren en rijk versierde koopmanshuizen en onderweg geniet u van de mooiste natuur. ‘s Avonds gaat u dan weer heerlijk dineren en slapen op uw varend hotel. En wanneer u een dag niet wilt fietsen, kunt u relaxen en de route op het schip afleggen.

  • Start- en eindpunt: Amsterdam.
  • Ontdek de fraaie Hanzesteden rond de IJssel en geniet van authentieke vissersdorpjes.
  • Slaap, ontbijt en dineer op een mooi schip en laat alles voor u regelen.

8 dagen, prijs vanaf € 649,-

Aan boord!

De reis begint in het bruisende Amsterdam. Vanaf hier reist u per fiets en schip naar diverse grotere en kleinere Hanzesteden (zoals Arnhem, Deventer, Zutphen, Kampen, Harderwijk en Elburg). De natuurlijke schoonheid van het Rijndal en de betoverende zijrivier, de IJssel, laten ongetwijfeld een indruk achter!

Hanzesteden en vissersdorpjes

De route brengt u langs de verschillende Hanzesteden met hun unieke verleden. De regio bloeide op tijdens de middeleeuwen, toen de Rijn en de IJssel de belangrijkste handelsroutes van Europa waren. Veel van de steden langs hun oevers waren lid van de ‘Hanze’, een samenwerkingsverband tussen steden in Nederland, Duitsland en Noord-Europa. De welvaart van die jaren is nog steeds overal zichtbaar in de uitbundige architectuur, van zowel de huizen als religieuze gebouwen.

Maar niet alleen Hanzesteden staan op de planning. De reis gaat ook langs het IJsselmeer en de vele fraaie vissersdorpjes langs de kust. In stadjes als Harderwijk, Bunschoten of Spakenburg lijkt de tijd al eeuwen stil te staan en ziet u nog mensen in traditionele klederdracht. Fiets door bosrijke gebieden, typisch Nederlandse polderlandschappen en langs prachtige kastelen. Het vlakke gebied van de 125 km lange IJsselvallei maakt dit een perfecte reis voor iedereen die graag op zijn of haar gemak, langs vele kronkelende paden in een afwisselend gebied fietst.

Praktische informatie

  • Startpunt: Amsterdam, eindpunt: Amsterdam.
  • Aantal dagen: 8.
  • Gemiddelde afstand per dag: plusminus 45 kilometer.
  • Er is de mogelijkheid om een elektrische fiets (E-bike) te huren.
  • Deze reis is ook geschikt voor recreatieve fietsers en families met kinderen.
  • De fietstochten zijn semi-begeleid: u bezoekt de mooiste plekken met behulp van een gedetailleerde routebeschrijving.
  • Deze vakantie is ook te boeken mét fietsbegeleiding. U fietst dan in kleine groepen van max. 20 personen en een reisleider. Deze optie is beperkt beschikbaar.

Vond je dit interessant? Ontdek meer