Fietsvakantie: Noord-Holland route - Holland.com
Foto: © Renate Granade
Amsterdam

Fietsvakantie: Noord-Holland route

  • Startpunt: Amsterdam, eindpunt: Amsterdam.
  • Geniet van oudhollandse steden en cultuur en beleef de schitterende natuur in Noord-Holland.
  • Slaap, ontbijt en dineer op een mooi schip en laat alles voor u regelen.

Direct boeken: 8 dagen, prijs vanaf € 699,-

8 dagen genieten van Nederland op z’n mooist! U verblijft op een prachtig schip en fietst door de fraaie polderlandschappen in het noorden van Nederland. U ontdekt historische steden als Amsterdam, Alkmaar, Hoorn en Enkhuizen en u bezoekt het Waddeneiland Texel. Al met al een heerlijke reis, voorzien van alle comfort en goede begeleiding. En wanneer u een dag niet wilt fietsen, kunt u relaxen en de route op het schip afleggen.

Aan boord!

Tijdens deze fietstocht logeert u op het middelgrote schip De Holland en fietst u dagelijks een mooie route. Op de eerste dag scheept u in rond 14:00 uur en kunt u ‘s middags de fraaie binnenstad van Amsterdam verkennen.

Zaanse Schans en Waddeneiland Texel

U bezoekt de Zaanse Schans met de vele windmolens, kaas- & klompenmakers en fietst daarna door fraaie polders richting Alkmaar. Hier ontdekt u de mooiste kustlandschappen en gaat u vervolgens door naar Waddeneiland Texel. Hier fietst u door schitterende natuurreservaten en kunt u als u wilt de zeehondenopvang bezoeken of een paar lekkere biertjes proeven bij een Texelse bierbrouwerij.

Vissersdorpjes langs het IJsselmeer en ‘Waterland’

Daarna gaat de route langs de mooie IJsselmeerkust en bezoekt u oude vissersdorpjes als Volendam, Medemblik en Hoorn. Ten slotte fietst u door het prachtige natuurgebied van “Waterland” met z’n vele kleine kanaaltjes, sloten en meertjes en bezoekt u een kaasboerderij waar u uiteraard het een en ander aan heerlijke kaasjes kunt proeven. De reis eindigt na 8 dagen waar u begonnen bent; in de gezellige en historische stad Amsterdam!

Praktische informatie:

  • Startpunt: Amsterdam, eindpunt: Amsterdam.
  • Aantal dagen: 8.
  • Totale afstand: plusminus 275 kilometer.
  • Gemiddelde afstand per dag: plusminus 45 kilometer.
  • Er is de mogelijkheid om een elektrische fiets (E-bike) te huren.
  • Deze reis is ook geschikt voor recreatieve fietsers en families met kinderen.
  • De fietstochten zijn begeleid: in een kleine groep fietst u samen met de reisleider of semi-guided: u fietst individueel, maar bij pech of vragen kunt u de reisleider bellen die ook onderweg is met de fiets.

Zoek naar andere soortgelijke dingen: