Fietsvakantie: sail & bike IJsselmeer - Holland.com
Foto: © Visit Flevoland
Boat Bike Tours

Fietsvakantie: sail & bike IJsselmeer

 • Startpunt: Amsterdam, eindpunt: Amsterdam.
 • Geniet van deze mooie fiets - en zeiltocht rond het IJsselmeer.
 • Slaap, ontbijt en dineer op een mooi zeilschip en laat alles voor u regelen.

Direct boeken: 8 dagen, prijs vanaf € 859,-

Ga 8 dagen genieten van heerlijke zeil- en fietstochten over en rond het IJsselmeer. U verblijft op de imposante driemastklipper ELIZABETH en geniet van alle comfort terwijl u de mooiste stadjes en natuurgebieden rond het IJsselmeer ontdekt. Aangezien er een ervaren bemanning aan boord is hoeft u geen enkele zeilervaring te hebben om te kunnen genieten van deze prachtige reis. En wanneer u een dag niet wilt fietsen, kunt u relaxen en de route op het schip afleggen.

Aan boord!

Na het inschepen en kennismaken met de bemanning kunt de eerste dag genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. Grachten, musea, de bloemenmarkt… en daarna heerlijk slapen in uw eigen hut. De volgende ochtend maakt u de eerste fietstocht door de waterrijke natuur boven Amsterdam en eindigt u in havenstadje Monnickendam aan het IJsselmeer. De dag erna verkent u andere vissersdorpjes in de omgeving en fietst u richting Hoorn.

Ontdek natuurgebieden en historische stadjes

De volgende dagen zeilt u verschillende mooie tochten kriskras over het IJsselmeer en bezoekt u vele unieke stadjes zoals Urk, Schokland en Enkhuizen. U ziet hoe delen van het IJsselmeer zijn drooggelegd en hoe de dorpjes zichzelf beschermen tegen het water. De tocht leidt u verder door de polders en Nationale parken tot in de provincie Overijssel. Geniet van een ontspannen laatste dag aan boord terwijl het schip u weer terugbrengt naar Amsterdam. Tijdens een korte tussenstop kunt u nog een fietstochtje maken door het wildreservaat de Oostvaardersplassen.

Amsterdam ahoy!

Wie zin heeft mag meehelpen tijdens het zeilen, maar u kunt ook gaan genieten van het uitzicht over het fraaie IJsselmeer. Eenmaal aangekomen in Amsterdam heeft u nogmaals de gelegenheid de stad te verkennen. Na een laatste nachtje op het comfortabele schip zit de reis erop en kunt u nagenieten van een unieke trip.

Praktische informatie:

 • Startpunt: Amsterdam, eindpunt: Amsterdam.
 • Aantal dagen: 8.
 • Voor deze reis is geen specifieke zeilervaring vereist.
 • In verband met weer en getij kan het programma in overleg met de passagiers worden aangepast.
 • Er is de mogelijkheid om een elektrische fiets (E-bike) te huren.
 • De fietstochten zijn begeleid: in een kleine groep fietst u samen met de reisleider.

  Vond je dit interessant? Ontdek meer