Fietsvakantie: Tulpencruise

2.326 keer bekeken

196 van 227 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

 • Startpunt:Amsterdam, eindpunt: Amsterdam.
 • Geniet van kleurrijke bollenvelden, de Keukenhof en de bloemenmarkt in Amsterdam.
 • Slaap, ontbijt en dineer op een mooi schip en laat alles voor u regelen.

Direct boeken: 5 dagen, prijs vanaf € 599,-

5 dagen lang genieten van eindeloze bollenvelden, bloemenpark de Keukenhof, historische steden en culturele hoogtepunten. Tijdens deze fietsvakantie logeert u op het comfortabele schip de MS Magnifique en wordt alles dan ook magnifiek voor u geregeld. Het enige dat u hoeft te doen is mooie tochten fietsen en optimaal genieten van deze fleurige en kleurige fietsvakantie. En wanneer u een dag niet wilt fietsen, kunt u relaxen en de route op het schip afleggen.

Aan boord!

Op de eerste dag scheept u rond 14:00 uur in en leert u de medepassagiers en bemanning kennen. Dezelfde avond vaart u al, via natuurgebied het Twiske, richting Zaandam om de volgende dag een bezoek te brengen aan de ‘Zaanse Schans’ met z’n mooie molens, houten huizen en kaas- en klompenmakerijen. Ook kunt u dan een bezoek brengen aan Haarlem en een bezoek brengen aan de Grote Markt, de St.-Bavo-kerk en het Frans-Hals-museum.

Keukenhof en bloemenveiling

Na een heerlijke overnachting in uw hut gaat u de volgende dag naar de Keukenhof waar miljoenen bloembollen in bloei staan. Daarna pikt de boot u op bij de prachtige Westeinder-plassen en kunt u die dag kiezen uit verschillende fietsroutes in de fraaie omgeving. De volgende ochtend is het al vroeg weer op, want dan brengt u een bezoek aan de grote bloemenveiling in Aalsmeer waar in alle vroegte de bloemen worden verhandeld.

Bloemenmarkt en rondvaart in Amsterdam

Na uw bezoek aan de bloemenveiling is er een uitgebreide lunch en vaart het schip richting Amsterdam. Het laatste stuk naar de hoofdstad legt u af per fiets. Ten slotte kunt u dan Amsterdam verkennen en genieten van bijvoorbeeld een bezoek aan de bloemenmarkt of een mooie rondvaart door de grachten. De volgende ochtend neemt u weer afscheid van de bemanning en kunt u terug kijken op een unieke ervaring.

Praktische informatie:

 • Startpunt: Amsterdam, eindpunt: Amsterdam.
 • Aantal dagen: 5.
 • Totale afstand: plusminus 100 kilometer.
 • Gemiddelde afstand per dag: plusminus 20 kilometer.
 • Er is de mogelijkheid om een elektrische fiets (E-bike) te huren.
 • Deze reis is ook geschikt voor recreatieve fietsers en families met kinderen.
 • De fietstochten zijn begeleid: in een kleine groep fietst u samen met de reisleider.
 • Let op, deze fietsvakantie wordt uitsluitend aangeboden in het voorjaar als de bloemen in bloei staan!

Tulpen en andere bloemen bloeien vooral in het voorjaar. Als u de bloemen in bloei wilt zien staan, is maart tot en met mei de beste tijd om Nederland te bezoeken. Ook het mooiste lentepark ter wereld, de Keukenhof, is dan geopend.

Lees meer

Er zijn diverse bloemencorso's in Nederland. U kunt naar het bloemencorso in de bollenstreek, naar Lichtenvoorde of Zundert. Deze vinden op verschillende data plaats.

Lees meer

Tulpen en andere bloemen bloeien vooral in het voorjaar. Als u de bloemen in bloei wilt zien staan, is maart tot en met mei de beste tijd om Nederland te bezoeken. Ook het mooiste lentepark ter wereld, de Keukenhof, is dan geopend.

Lees meer

De Keukenhof is geopend van eind maart tot half mei. Dat is de periode dat de bloemen in bloei staan.

Lees meer

Tulpenvelden vindt u in de bollenstreek rond de Keukenhof, in de Noordoostpolder en in de kop van Noord-Holland.

Lees meer