Fietsvakantie: Zuid-Holland route

47 van 62 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Geniet tijdens deze prachtige 8-daagse fietsvakantie van sfeervolle steden als Utrecht, Delft, Rotterdam en Gouda en ontdek de vele culturele highlights. Bezoek bijvoorbeeld een Delfts Blauw fabriek of bekijk de windmolens bij Kinderdijk… U ervaart het allemaal tijdens deze heerlijke fietsvakantie terwijl u geniet van alle comfort en gastvrijheid op een fraai schip. En wanneer u een dagje niet wilt fietsen, kunt u relaxen en de route op het schip afleggen!

  • Startpunt: Amsterdam, eindpunt: Amsterdam.
  • Ontdek historische steden, culturele highlights en de schitterende natuur van Zuid-Holland.
  • Slaap, ontbijt en dineer op een comfortabel schip en laat alles voor u regelen.

8 dagen, vanaf € 749,-

Aan boord

Op de eerste dag van uw vakantie scheept u in rond 14:00 uur en kunt u vervolgens de musea, de grachten of de gezellige cafés in Amsterdam ontdekken. Vervolgens gaat u heerlijk slapen aan boord zodat u de volgende dag fit bent voor uw eerste fietstocht. Nadat de boot u tot aan Breukelen heeft gevaren, fietst u langs mooie kastelen en landhuizen richting Utrecht, waar u kunt genieten van de oude binnenstad met z’n grachten. ‘s Avonds vaart u dan verder richting Rotterdam…

Delfts Blauw en de molens van Kinderdijk

Vanuit Rotterdam maakt u een mooie fietstocht langs Schiedam en Delft, waar u een bezoek brengt aan de Delfts Blauw fabriek. Vervolgens fietst u langs de vele molens van Unesco werelderfgoed Kinderdijk, brengt u een bezoek aan kaasstad Gouda en kunt u een kijkje nemen bij de zilversmeden in ‘zilverstad’ Schoonhoven. 's Avonds is er een gezellige kaasproeverij aan boord.

Strand en duinen

Vervolgens gaat de route via het ‘Groene Hart’ rond Utrecht richting de fraaie Noordzeekust. U komt langs badplaatsen als Zandvoort en Bloemendaal en ontdekt het fraaie duingebied met z’n bijzondere flora en fauna. Ten slotte gaat de reis naar het gezellige Haarlem om vervolgens te eindigen waar u begon, in Amsterdam. Na een laatste nachtje aan boord neemt u afscheid van de bemanning en medepassagiers en kunt u heerlijk nagenieten van deze unieke reis.

Praktische informatie:

  • Start- en eindpunt: Amsterdam.
  • Aantal dagen: 8.
  • Totale afstand: plusminus 250 kilometer.
  • Gemiddelde afstand per dag: plusminus 40 kilometer.
  • Er is de mogelijkheid om een elektrische fiets (E-bike) te huren.
  • Deze reis is ook geschikt voor recreatieve fietsers en families met kinderen
  • De fietstochten zijn begeleid: in een kleine groep fietst u samen met de reisleider of semi-guided:u fietst individueel, maar bij pech of vragen kunt u de reisleider bellen die ook onderweg is met de fiets.