Varen langs de Liberation Route: boek de Battlefields Cruise WWII - Holland.com
Foto: © Visit Veluwe
Boat Bike Tours

Vaarvakantie: Battlefields Cruise WWII

Stap aan boord van de Magnifique IV en bezoek monumenten en gedenkwaardige plaatsen uit WOII. Deze culturele vaarvakantie gaat van Amsterdam naar Maastricht of andersom.

  • Vaar met een cruiseboot langs historische monumenten, oorlogskerkhoven en musea.
  • Volg de route van Maastricht naar Amsterdam of andersom.
  • Met professionele begeleiding van een reisgids en diverse lezingen.

8 dagen, prijs vanaf € 2295,-

Op deze 8-daagse trip wordt u door de reisleider langs enkele van de meest beroemde plaatsen uit de Nederlandse geschiedenis geleid. U ontmoet mensen die de verhalen vertellen uit de periode die leidde tot de Tweede Wereldoorlog, de bezetting van Nederland, de gevechten en de uiteindelijke bevrijding in 1945.

Van Amsterdam naar Maastricht

In Amsterdam stapt u aan boord van de Magnifique IV. We brengen een bezoek aan het Verzetsmuseum en de Hollandse Schouwbrug. De schouwburg diende tijdens WOII als deportatiecentrum en is nu een gedenkcentrum. Na een lunch aan boord vertrekt het schip naar het mooie plaatsje Wijk bij Duurstede gelegen aan de Rijn.

Operatie Market Garden en oorlogsgraven

Onderweg naar Arnhem doen we Wageningen aan, waar we stilstaan bij het beroemde Hotel De Wereld. De rest van de dag staat in het teken van Operatie Market Garden, een van de beroemdste militaire operaties van de Tweede Wereldoorlog. Bij deze gewaagde invasie van de geallieerden zijn vele soldaten gesneuveld. Later is hierover de bekende film ‘A bridge too far’ gemaakt.

Op de route bezoeken we indrukwekkende oorlogskerkhoven, zoals de Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek en de Amerikaanse Begraafplaats en Monument Margraten. In Valkenburg staat een bezoek aan de mergelgrotten op het programma. De grotten boden een schuilplaats aan circa 400 mensen tijdens hevige gevechten in 1944.

Tijd voor ontspanning en culinaire uitstapjes

Naast het culturele programma krijgt u ook voldoende gelegenheid om te ontspannen en te genieten van andere bezienswaardigheden. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de prachtige kasteeltuinen van Arcen. We eindigen de vakantie in Maastricht. Hier kunt u de laatste middag lekker winkelen of neerstrijken op een terras op het Vrijthof.

Praktische informatie

  • Route: Amsterdam – Wijk bij Duurstede – Arnhem – Cuijk – Arcen – Roermond – Maastricht of in omgekeerde richting.
  • Aantal dagen: 8
  • De route kan afwijken als gevolg van de waterstand, het weer of andere omstandigheden.

Vond je dit interessant? Ontdek meer