Fietsvakantie: Boven Amsterdam - Holland.com
Foto: © Cynthia De Luna

Fietsvakantie: Boven Amsterdam

Beperkte beschikbaarheid. Boek nu !

  • Starten vanaf Hoorn.
  • Parkeermogelijkheden bij starthotel.
  • GPS tracks beschikbaar.

Direct boeken: 6 dagen, prijs vanaf € 485,-

Ontdek het échte Noord-Holland per fiets tijdens deze zesdaagse fietstocht.

Deze fietsroute leidt u langs diverse hoogtepunten van Noord-Holland. U ziet het échte Noord-Holland in al haar pracht. De start is in Hoorn. Deze stad dankt zijn welvaart aan de glorietijd van de Gouden Eeuw.

Typisch Hollands landschap

Fiets vanuit Hoorn door het typische Hollandse landschap van sloten en weilanden naar de kust. Onderweg passeert u de drie fotogenieke molens bij Schermerhorn. Een van de molens is ingericht als museum en is van maart tot oktober dagelijks te bezoeken. U fietstocht leidt u tevens langs de Zaanse Schans. In dit openluchtmuseum met haar authentieke houten huisjes krijg u een idee hoe de bedrijvigheid in de Zaanstreek er in de 17e en 18e eeuw uitzag.

Bezoek tevens de oude vissersdorpen Monnickendam, Volendam en Edam. Stuk voor stuk historische havenstede. Eet een verse gerookte vis in Monnickendam en slenter langs de dijk in Volendam, wereldberoemd met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar je kunt genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water.

Kaas en kust

Tijdens uw fietstocht bezoekt u Alkmaar. In het voorjaar en de zomer is hier de wereldberoemde kaasmarkt waar u kunt zien hoe al eeuwen lang de kaas verhandeld wordt. Een folkloristisch spektakel wat u niet mag missen!

Na Alkmaar fietst u door de duinen naar de kust. In het voorjaar kunt u ook hier genieten van de prachtige bollenvelden en het prachtige natuurgebied rondom de duinen.

Amsterdam

Amsterdam, fietsstad bij uitstek! Met meer dan 800.000 fietsen heeft deze stad bijna net zoveel fietsen als inwoners. Uiteraard kunt u heerlijk door de stad fietsen, maar bijvoorbeeld een rondvaart door de grachten geeft gelegenheid om de grachtenpanden nog beter te bekijken.