Fietsvakantie: Friese Steden en Meren Tour - Holland.com
Dutch Bike Tours

Fietsvakantie: Friese Steden en Meren Tour

Friesland, de schitterende provincie vol meren, groene weilanden en eeuwenoude steden is een ideale provincie voor uw fietstocht. 6 dagen lang puur genieten op de fiets en als u wilt, boekt u er een dagje bij om één van de prachtige wadden-eilanden te bezoeken.

Beperkte beschikbaarheid. Boek nu !

  • Startpunt: Heerenveen.
  • Bezoek Stavoren, het oudste stadje van Friesland.
  • Fiets over het bruggetje van Bartlehiem, bekend van de Elfstedentocht.

Direct boeken: 6 dagen, prijs vanaf € 500,-

Op pad…

Na een aankomst-dagje in Heerenveen, het oudste veenkanaaldorp in Nederland, met in de omgeving het schitterende Oranjewoud, gaat de fietstocht via Lemmer naar Oudemirdum. Na een comfortabele nachtrust fietst u naar Stavoren, het oudste stadje van Friesland, en dan verder via prachtige plaatsjes als Hindelopen, Workum en Makkum naar havenstad Harlingen.

Weldaad van de wadden

Na Harlingen gaat de tocht verder langs de Friese Waddenkust met z’n mooie dijken, kwelders en terpen. Voor wie van ruime vergezichten en unieke flora en fauna houdt, is dit één en al genieten! Vervolgens fietst u over het befaamde ‘bruggetje van Bartlehiem’ van de Friese Elfstedentocht en eindigt u deze fietsdag in de Friese hoofdstad Leeuwarden.

Watersport

Na een laatste, ontspannen tochtje via verschillende  watersportplaatsjes als Grou en Akkrum bent u weer terug waar u was begonnen, in Heerenveen.

Tip! Verleng deze fietsvakantie met een overtocht naar een van de Waddeneilanden Vlieland of Terschelling.

Vond je dit interessant? Ontdek meer