Fietsvakantie: Van Gogh tour vanuit Nuenen - Holland.com
Dutch Bike Tours

Fietsvakantie: Van Gogh tour vanuit Nuenen

Beperkte beschikbaarheid. Boek nu !

  • Startpunt: Nuenen, eindpunt Nuenen.
  • Verblijf in drie- en vier-sterren hotels en laat alles voor u regelen.
  • Ontdek de geboortestreek van Van Gogh en de locaties die voor hem zo belangrijk waren.
  • Deze fietsvakantie is 210 kilometer.

Direct boeken: 7 dagen, prijs vanaf €580,-

Geniet van een schitterende fietstocht door het Brabantse landschap en ontdek de wereld die Vincent van Gogh inspireerde tot zijn unieke oeuvre. Want Vincent van Gogh (1853-1890) hield van het boerenleven, de eenvoudige mensen en de rijke natuur in deze omgeving. Hier groeide hij op en hier maakte hij zijn eerste werken, waaronder z’n eerste meesterwerk ‘De Aardappeleters’. U ziet het allemaal tijdens deze 7-daagse fietstocht!

Op pad!

Zodra u bent aangekomen in Nuenen checkt u in, in uw hotel en kunt u kennismaken met uw medereizigers. De volgende dag maakt u een fietstocht door en rond Nuenen en bekijkt u de highlights die van belang waren voor Vincent van Gogh. Zo kunt u een kijkje nemen in Vincentre, waar u meer leert over het leven en werk van de kunstenaar, maar ook bij de pastorie, de kerk en de watermolen.

Den Bosch en het Noordbrabants Museum

De derde dag maakt u een langere fietstocht en ontdekt u het mooie landschap dat Van Gogh zo inspireerde in de beginjaren van zijn kunstenaarschap. De fietstocht eindigt in het sfeervolle Den Bosch waar u een bezoek kunt brengen aan het Noordbrabants Museum. Hier ontdekt de schitterende collectie van Van Gogh, met onder meer ‘De Aardappeleters’.

Vincent’s Tekenlokaal

Na een heerlijke overnachting in uw hotel fietst u vervolgens door het Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen richting Tilburg. Hier bezoekt u onder meer Vincent’s Tekenlokaal; de plek waar Van Gogh als kind zijn eerste tekenlessen kreeg van meester Constant Huijsmans. U ziet zijn oude klaslokaal en kunt zelf gaan tekenen met de modernste technieken.

Hilvarenbeek

Op de vijfde dag fietst u een uitgebreide tocht door het Brabantse landschap, vlak langs de Belgische grens. Onderweg naar uw bestemming Hilvarenbeek ziet u de mooie landschappen waar Van Gogh zo gek op was en die hij vastlegde in zijn beroemde werken.

Lichtstad Eindhoven

Tenslotte gaat de tocht verder door het mooie Brabantse landschap en brengt u een bezoek aan de ‘lichtstad’ van Nederland, Eindhoven, om tenslotte weer op uw startpunt Nuenen aan te komen. Na nog en heerlijke overnachting plus ontbijt is fietsvakantie ten einde.

Tip! U kunt uw fietsvakantie verlengen met een aantal dagen extra om bijvoorbeeld ook het Van Gogh Museum of het  Kröller-Müller museum te bezoeken.

Praktische informatie:

  • Start- en eindpuntpunt: Nuenen.
  • Aantal dagen: 7.
  • Totale afstand: ongeveer 210 km.
  • Level: 1 (voor iedereen; de lichtste vakantie voor alle leeftijden).
  • Startdata: vrijdag en zaterdag van 1 april tot 24 september.

Vond je dit interessant? Ontdek meer