Actief

Zeil met een traditioneel schip over de Nederlandse wateren

1 van 1 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Holland Sail heeft een passie voor zeilen en het rijke Nederlandse erfgoed op dat gebied. De vloot van de vereniging bestaat uit bijna dertig zeilschepen, die voor het merendeel al ruim een eeuw over de Nederlandse wateren varen. Hiermee kunt u allerlei geweldige excursies maken. Grijp de kans om aan boord te gaan en een avontuur op het water te beleven dat u zich nog lang zult herinneren.

  • Ga aan boord van een traditionele zeilboot en ontdek het Nederlandse water.
  • Geniet van een uniek zeilavontuur en bekijk de Nederlandse natuur eens vanaf het water.
  • Ontdek Nederland vanaf het water en bezoek leuke bestemmingen in eigen land.

Holland Sail heeft een passie voor zeilen en het rijke Nederlandse erfgoed op dat gebied. De vloot van de vereniging bestaat uit bijna dertig zeilschepen, die voor het merendeel al ruim een eeuw over de Nederlandse wateren varen. Hiermee kunt u allerlei geweldige excursies maken. Grijp de kans om aan boord te gaan en een avontuur op het water te beleven dat u zich nog lang zult herinneren.  Een weekend voelt als een week wanneer u lekker uitwaait op het prachtige Nederlandse water.

De vrijheid om het Nederlandse landschap te ontdekken

Het gevoel van vrijheid dat u krijgt tijdens een dag op het water is met niets te vergelijken: de wind in uw haar, de geur van de zee en de geweldige ruimte die u ervaart op het open water. De gasten van Holland Sail zijn vaak enthousiast over de kalmerende invloed van het water en de rust die dit met zich meebrengt. Het boeken van een tocht met een van de zeilschepen is de ideale manier om er even helemaal uit te zijn.

Zelf op pad

Is er een rustigere of fijnere manier om Nederland te verkennen dan op een prachtig (oud) schip? Het kalmerende effect van het water in combinatie met de talloze mogelijkheden om onderweg uit te stappen en op ontdekking uit te gaan, maken van een zeiltocht een droomvakantie.  Met een zeiltocht via Holland Sail kunt u volledig uw eigen tempo bepalen tijdens uw persoonlijke avontuurlijke zwerftocht over het water. Er is geen betere manier om dat te doen dan een boot met schipper te huren en uw eigen vaarroute te plannen. Zo beleeft u geweldige dagen waarin u er zelf, met uw gezin of met een groep vrienden als een echte avonturier op uit trekt. Ontdek hoe u aan boord kunt gaan en meer informatie kunt vinden over de mogelijkheden om een zeilboot te huren.

Geniet van een welverdiende vakantie

Bij Holland Sail heeft u dus ook de mogelijkheid om een tocht te maken met uw eigen schipper. Deze zorgt niet alleen dat alles aan boord tiptop verloopt, maar kan u ook van alles vertellen over de bijzondere bestemmingen die op u wachten terwijl u lekker ontspant en geniet van het zeilen.

 Doe het zelf

Als u dat wilt kan de schipper u onderweg uitleg geven over het reilen en zeilen aan boord. Zeilervaring is niet nodig, u leert al doende. Meer informatie over vakantiemogelijkheden. Tijd om de zeilen te hijsen!  

De Waddeneilanden

Tijdens een zeiltocht over de Waddenzee kunt u de prachtige eilanden met hun unieke landschappen ontdekken. Op Ameland liggen slechts vier kleine dorpen en het eiland is een toevluchtsoord voor zeevogels. Op het zuidelijker gelegen Texel zijn verschillende romantische landschappen te vinden, zoals bossen en uitgestrekte stranden waar u alleen gezelschap heeft van het ruisen van de branding. 

Een unieke ervaring: mossels en oesters rapen

Bij eb ontstaat de mogelijkheid om oer-Hollands te gaan wadlopen. De schepen gaan voor anker en wachten tot de zeespiegel zo laag is dat het schip op de zeebodem ligt en u kunt uitstappen om te voet een buitenaards landschap te ontdekken. De Wadden bieden ook een unieke mogelijkheid om op zoek te gaan naar smakelijke hapjes zoals mossels en oesters. Een echt onvergetelijke manier om de Nederlandse kust te ontdekken!

Actief op pad

Al zeilend kunt u meer te weten komen over het navigeren van een schip, en het hele gezin kan lekker actief meedoen! Door er te voet of met de fiets op uit te trekken, kunt u van de natuur genieten en intussen lekker actief bezig zijn in de buitenlucht. 

 Beleef meer

Een van de voordelen van ons kleine landje is dat alles zo dicht bij elkaar ligt, waardoor het eenvoudig is om meerdere bestemmingen te bezoeken en zo optimaal van uw reis te genieten. Breng een bezoek aan het mooie Enkhuizen, ga shoppen in Amsterdam of bezoek een van de vele musea in de regio, zoals de Museumstoomtram in Hoorn. Kijk op de reisgids van Holland Sail voor tips over wat er te doen en te zien is tijdens uw zeilavontuur.

Waar wacht u nog op? Klik hier voor meer informatie.


Bekijk deze video: Holland Sail

Meer Holland Sail