Actief

Zeilvakantie met Holland Sail

11 van 14 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Maak kennis met een andere kant van Nederland tijdens een ontspannen zeilvakantie. Een zeilvakantie is een bijzondere manier om uw vakantie in Nederland door te brengen. U stapt aan boord van een van de prachtige authentieke schepen en kunt direct compleet ontspannen. U vaart namelijk met uw vakantieverblijf van plek naar plek.

  • Boek een compleet verzorgde zeilvakantie.
  • Weekend, week of midweek.
  • Elke reis is uniek, geen tocht is hetzelfde.

U kunt al meezeilen v.a. 230,- p.p. Boek nu!

Zeilvakantie op het IJsselmeer

Enkhuizen is één van de afvaarthavens van de schepen van Holland Sail. Vanuit Enkhuizen kunt u alle kanten op en het hele IJsselmeer overzeilen. Laat u leiden door de wind en meer af in een van de authentieke plaatsen rondom het IJsselmeer. Bezoek de Friese plaatsen Makkum, Workum of Stavoren of ga bij Enkhuizen de sluis door om richting het wereldberoemde Volendam te varen. De havenstadjes zijn stuk voor stuk interessant om te bezoeken en u vindt hier gezellige winkelstraatjes en een variëteit aan terrassen en restaurants voor een hapje en een drankje.

Zeilvakantie Waddenzee

Vanuit Harlingen vertrekken de meeste zeilvakanties over de Waddenzee. Dit gebied staat niets voor niets op de Werelderfgoedlijst. Door het verschil tussen eb en vloed biedt de Waddenzee onderdak aan vele diersoorten. Bezoek de zonnende zeehonden op de diverse zandbanken of ga vogels spotten terwijl u droogvalt op een rustig stukje van de waddenzee. Een bijzondere ervaring!

In de havens van de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog is het uitstekend vertoeven.

Familievakantie op het water

Ontspannen met uw familie op vakantie? Boek dan een compleet verzorgde zeilvakantie! U hoeft nergens aan te denken, alles is voor u geregeld. U stapt aan boord en kunt direct ontspannen. Met een meezeilreis reserveert u met uw familie één of meerdere hutten waar u een opgemaakt bed aantreft. De catering is compleet voor u verzorgd. Koffie, thee en kraanwater zijn gratis beschikbaar. De verblijfskosten zijn inclusief eindschoonmaak, havengelden en toeristenbelasting. Alleen overige drankjes betaalt u later.

De schepen zijn zeker geschikt voor gezinnen met kinderen. Zeilen is een waar avontuur! Als de kinderen willen, mogen ze de schipper of matroos helpen met het hijsen van de zeilen of zelfs het sturen van het schip! Zwemvesten zijn aanwezig. Kinderen tot en met 11 jaar krijgen 10% korting.

Weektocht of weekend

Even lekker uitwaaien? Kom een weekendje zeilen op het IJsselmeer of de Waddenzee. Vanuit één van de thuishavens zijn diverse routes mogelijk. Al direct na het inschepen op vrijdagavond ervaart u dat het leven aan boord anders is dan dat u gewend bent. Geniet van de gezellige sfeer, maak kennis met de andere gasten en bedenk alvast welke mooie avonturen in het verschiet liggen.

Na een overheerlijk ontbijt zeilt u op zaterdag naar een plek naar keuze. Afhankelijk van hoe de wind waait zijn diverse opties mogelijk. In overleg met de schipper bepaalt u uw eigen koers. Na een heerlijke dag zeilen meert u aan in een van de pittoreske dorpjes rondom het IJsselmeer of op een van de Waddeneilanden. Even de benen strekken en genieten van de prachtige omgeving. Op zondag vaart u weer terug naar de haven van vertrek.

Extra lang genieten van het leven aan boord? Kies voor een (mid)weektocht! Met een week zeilen kunt u een grotere tocht maken langs diverse stadjes of waddeneilanden. Misschien is er zelfs wel een mogelijkheid om droog te vallen op het wad en in alle rust, ver van de bewoonde wereld, te genieten van de heldere sterrenhemel.

Meezeilen

De meezeilreizen zijn met name geschikt voor kleine (vrienden)groepen, families, stellen of alleengaande reizigers. De meezeilreizen hebben een informeel karakter en zijn geschikt voor iedereen en mensen van alle leeftijden. Tijdens de meezeilreizen bepaalt de groep samen met de schipper welke route er gevaren wordt. De catering aan boord is veelal inclusief.

Reserveer een bed of een privéhut en ontmoet anderen op het moment dat u aan boord stapt. Zeilervaring is absoluut niet nodig! Elk schip heeft zijn eigen schipper en matroos die al jarenlang ervaring hebben met het zeilen op de bruine vloot. U mag meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden aan boord, maar dit hoeft zeer zeker niet. Als u wilt ontspannen aan boord met een goed boek aan dek kan dat ook. Zwemvesten zijn voor de veiligheid aanwezig.

Bekijk actuele prijzen

Wilt u met een groter gezelschap van een zeilvakantie genieten? Vanaf ca. 8 personen kunt u overwegen een heel schip voor uw eigen groep te reserveren.

Weekend of week zeilen?

Sluit aan bij een groepsreis en ervaar de vrijheid van een vakantie op het water.

Bekijk deze video: Holland Sail