Flower Market Utrecht
Flower Market Utrecht
Foto: © Ralf Liebhold
Bloemen

De beste bloemen­markten in Nederland

Nederland staat met recht bekend als de grootste bloemenwinkel ter wereld. Nederlanders nemen hun bloemen serieus - en niet alleen de tulpen! Er zijn bloemenmarkten in of bij elke grote stad in Nederland. En natuurlijk zijn er overal tulpen. De bloemensector is de grootste sector in Nederland. Alhoewel tulpen nog steeds tot de belangrijkste bloemen behoren, zorgen krokussen, hyacinten en andere prachtige bloemen voor een bollenseizoen van de vroege lente tot laat in de zomer.

  • Leer de Nederlandse cultuur kennen op een bloemenmarkt.
  • Bezoek een bloemenmarkt of sta vroeg op en ga naar een bloemenveiling.
  • Bloemenmarkten zijn al eeuwen niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld.

Waar vindt u de beste bloemenmarkten in Nederland

Een bezoek aan een bloemenmarkt is een van de beste manieren om de Nederlandse cultuur te leren kennen. Een aantal van de beste bloemenmarkten in Nederland bestaan al eeuwen. De drijvende bloemenmarkt op de Singelgracht in Amsterdam is uniek en is nog steeds gevestigd op schuiten die op de gracht drijven. Dit stamt uit de tijd waarin bloemen via de grachten naar de stad werden vervoerd. Alhoewel de bloemen nu per vrachtwagen worden aangevoerd, drijft de markt nog steeds op het water. Utrecht heeft ook een grote bloemenmarkt op het Janskerkhof en de Oudegracht. De bloemenveiling van Aalsmeer staat natuurlijk bovenaan de lijst van bloemeninkopers vanuit de hele wereld. Of bezoek de bloemetjesmarkt in Leeuwarden. Deze markt is de langste van Nederland en trekt elk jaar duizenden bezoekers.

Bloemen voor een geliefde

Bloemen vormen een belangrijk onderdeel van de Nederlandse economie en cultuur. Geen huis is compleet zonder bloemen op tafel. Een bezoek aan de markten in de buurt waar u verblijft is een leuke manier om de geweldige Nederlandse traditie van bloemenverkoop te steunen en te verkennen. Als u in de buurt van Aalsmeer verblijft en bereid bent vroeg op te staan, kunt u kijken naar de bloemenveiling. Dit is een goede manier om de vroege ochtend door te brengen. Voor het vinden van tulpen in bloei is de beste tijd half april. Als u bloembollen zoekt voor in de tuin, kunt u beter in de zomermaanden komen. Rond de bloemenmarkten zijn ook vaak souvenirwinkels en café’s gevestigd, dus u kunt in één klap bloemen en cadeaus voor thuis aanschaffen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

}">