© Floriworld
Categorie:Bloemen

FloriWorld

Bezoek FloriWorld, een interactieve attractie voor alle seizoenen, vlakbij Royal FloraHolland in Aalsmeer. Treed binnen in de ‘wereld van de bloemen’, laat je leiden door verschillende belevenissen en misschien loop je met een boeketje verse bloemen naar buiten.

  • Laat je meevoeren in een verrassende bloemenattractie vol beeld en geluid.
  • Maak leuke bloemenselfies met verschillende achtergronden.
  • Bekijk de innovaties in de bloemen- en plantenteelt of doe mee aan een workshop.

Door een gang met verschillende Nederlandse landschappen kom je aan in de eerste experience: een projectie van beeld en geluid vult de héle ruimte. Beelden wisselen elkaar af op de muziek, van kleurige bloemen tot buitenaardse landschappen; welkom in FloriWorld!

Bloemenselfies en Daan’s bruiloft

In de volgende ruimtes geef je een eigen draai aan de experience FloriWorld. Dwaal door de plantentuin, portretteer jezelf in een van de sfeervolle huiskamertjes en leef je uit in de ‘selfieworld’. Ben je nieuwsgierig over de wereld achter de boeketten en hoe planten worden gekweekt? Bekijk de interessante video’s over innovaties in de bloementeelt. Volg het personage ‘Daan’ die in de bloemenwereld terechtkomt en bijna te laat is voor zijn eigen bruiloft… gaat hij het halen? Beleef het zelf, want jij bent uitgenodigd.

Het veilingspel

Tot slot eindig je in de ‘veilingruimte’. Je biedt zo laag mogelijk op een van de handgemaakte bloemenboeketten, die aan een bloemenrail door de hele experience heen zijn vervoerd. Ga je ook nog met verse bloemen naar huis!

Een leuke attractie om het hele jaar door bloemen te kunnen beleven. Combineer FloriWorld met een bezoek aan de veiling of het Flower Art Museum.
Redactietip

Praktische informatie en bereikbaarheid

FloriWorld ligt in Aalsmeer en is gemakkelijk te bereiken met de bus bijvoorbeeld vanuit Hoofddorp, Schiphol en Amsterdam RAI. Ook met de auto of de fiets. De attractie ligt min of meer aan de route tussen Den Haag en Amsterdam. Volg de borden Royal Flora Holland en FloriWorld. Parkeren is de eerste 3 uur gratis. FloriWorld heeft een restaurant en een winkeltje, en is rolstoeltoegankelijk. Bekijk de website voor meer info en tickets.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ga naar Bloemen