Hanzesteden - Bezoek de Hanzesteden van Nederland - Holland.com

Hanzesteden

De Nederlandse Hanzesteden zijn zeven steden gelegen aan de rivier de IJssel. In de 14e en 15e eeuw vormden zij een handelsverbond dat tot enorme rijkdom en welvaart leidde. De rijke geschiedenis van de steden Kampen, Zwolle, Hattem, Hasselt, Deventer, Zutphen en Doesburg is nog steeds waarneembaar. 

Romantische Steden 

Deze zeven steden waren ooit belangrijke culturele- en handelscentra. Vandaag de dag zijn het gezellige en romantische steden die veel toeristen trekken die van het historische karakter en de plaatselijke keuken, winkelmogelijkheden en flora en fauna willen genieten. Neem de tijd om de adembenemende omgeving rond de rivier de IJssel in u op te nemen. 

Fietstocht tussen de Hanzesteden 

De steden hebben talrijke winkels, musea en restaurants en zijn ideaal voor een romantisch weekendje weg. Maar wij kunnen u ook aanraden om een fiets te huren en de omliggende gebieden met beboste rivierduinen, kastelen en waterkanten van het oude Hanzeverbond te verkennen.

Alles over de Hanzesteden

Ontdek de 7 Hanzesteden langs de IJssel: Hasselt, Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen, Doesburg. De steden beschikken over veel historie en zijn te herkennen aan mooie overblijfselen uit de 14e en 15e-eeuw zoals schitterende koopmanshuizen en unieke gevels.

Actief

Langs de Hanzesteden

Tijdens deze fietsvakanties maakt u kennis met de Nederlandse Hanzesteden.