Wandelen en fietsen rondom kastelen

963 keer bekeken

18 van 22 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Van kasteel naar landgoed fietsen: Nederland leent zich er uitstekend voor. Veilige, comfortabele fietspaden, lekker vlak en je fietst zo van het ene landschap in het andere. De kastelen en buitenplaatsen liggen vaak op de mooiste plekken in de natuur. Er zijn heerlijke fietsroutes die op dezelfde plek starten en eindigen, handig om de auto achter te laten of met het openbaar vervoer te bereizen.

  • Geniet van de vele, prachtige kastelen die Nederland rijk is.
  • Volg de fietsrouteknooppunten voor de kastelenroute.
  • Maak een wandeling met onze handige routekaarten.

Er zijn diverse wandel- en fietsroutes rondom kastelen. U kunt van kasteel naar kasteel fietsen of een uitgebreide wandelroute maken over de landgoederen en de inspirerende natuur daaromheen.

Wandelroutes rondom kastelen

Kasteel Amerongen is één van de weinige kastelen in Nederland die buiten de dijken in de uiterwaarden ligt. Het is een van de best bewaarde buitenhuizen uit de Gouden Eeuw van Nederland. Rondom Kasteel Amerongen ligt een wandelroute van 11 kilometer waarvan maar liefst 90% over onverharde wegen leidt. De wandelroute duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten en is niet bewegwijzerd. Maar met de tekening en beschrijving uit bijgaande download is deze route eenvoudig te volgen.

Download de wandelroute rondom Kasteel Amerongen.

Wandel over het grootste particuliere landgoed van Nederland, Twickel. Landgoed Twickel is maar liefst 4.000 ha groot en vindt u in het Oosten van Nederland. De tuinen van Twickel staan ook wel belend als het Twents Hof van Eden en tonen de tuinhistorie sinds de renaissance. De wandelroute rondom Twickel is 17 kilometer, maar kan ingekort worden tot een route van 10 kilometer waar u zo’n 2,5 uur over doet.

Download de wandelroute rondom Landgoed Twickel.

Fietsen rondom kastelen

Nederland kent een aantal groene gebieden waarin u veel landgoederen en buitenplaatsen vind. Bijvoorbeeld in de streek rondom Den Haag vindt u in Wassenaar-Zuid, Voorschoten en Voorburg diverse prachtige kastelen en buitenhuizen. Fiets langs Museum Voorlinden, Kasteel Duivenvoorde en op gepaste afstand langs koninklijk landgoed De Eikenhorst. De route is gebaseerd op fietsknooppunten en naar wens uit te breiden of in te korten.

Download de fietsroute rondom Kasteel Duivenvoorde (ca. 2,5 uur/33 km).

Vlakbij Amsterdam vindt u het Muiderslot, een van de meest schilderachtige middeleeuwse kastelen van Nederland. Stap in Amsterdam op de fiets en geniet van het prachtige landschap. De fietsroute is 41 kilometer, maar in korten als u een stukje met de fiets op de boot gaat.

Download fietsrondje van Amsterdam naar Muiderslot en terug.

De routebrochures zijn gratis te downloaden en gemakkelijk uit te printen.

Nederlandse kastelen en buitenplaatsen

Ervaar de geschiedenis en grandeur van de Nederlandse kastelen en buitenplaatsen.

Lees meer