3x puur & h’eerlijk eten in Nederland - Holland.com
Foto: © Restaurant de Jong
De Nederlandse Keuken

3x puur & h’eerlijk eten in Nederland

Nederlanders vinden het steeds belangrijker puur en eerlijk voedsel te eten. Restaurants die seizoensgebonden groenten, biologisch vlees en duurzame vis serveren, schieten als paddenstoelen uit de grond. Wij nemen u graag mee naar drie gelegenheden in Nederland waar u h’eerlijk kunt dineren. 

  • Proef de heerlijke gerechten van unieke groenten en eetbare bloemen bij restaurant De Jong.
  • Bij Pllek vindt u creatieve en originele wereldgerechten bereid met streekproducten.
  • Ontdek onze selectie van drie bijzondere en (h) eerlijke restaurants in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

1. Restaurant De Jong

Restaurant De Jong is gevestigd in een oud spoorwegviaduct in Rotterdam. In dit rauwe, industriële pand serveert chef-kok Jim de Jong verfijnde gerechten met unieke groenten en eetbare bloemen.
De 26-jarige chef-kok is gepassioneerd over de producten die hij gebruikt én heeft een missie: u kennis laten maken met smaakvolle gerechten die passen bij het seizoen. Zo weet hij precies wanneer een aardbei het allerlekkerst smaakt en vindt hij dat asperges in de winter serveren, verboden moet worden. De kaart wisselt wekelijks en soms dagelijks, afhankelijk van wat de boer te bieden heeft. Want die is hier eigenlijk de baas.

Adres: Raampoortstraat 38, Rotterdam

2. De Keuken van Gastmaal

Bij de Keuken van Gastmaal in Utrecht draait het om smaak. Hier geen kunstzinnig opgemaakte borden, maar een kleine kaart en gerechten met eerlijke ingrediënten. Omdat de gast restjes mee naar huis kan nemen, beperken de eigenaren Erik en Simone van den Eijnde – broer en zus – verspilling tot een minimum.
Alles ingrediënten komen van producenten uit de omgeving. Op de kaart prijkt veel Hollands glorie, zoals de salade van drie Hollandse radijsrassen met dressing van knoflook uit de Beemster. En de kruiden, noten en bessen op uw bord zijn geplukt door het personeel zelf.

Adres: Biltstraat 5, Utrecht

3. Pllek

Een gezonde, bewuste levensstijl staat centraal bij restaurant Pllek, opgebouwd uit zeecontainers op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. U vindt er biologisch vlees en eerlijk gevangen vis, maar u kunt er ook terecht voor yogalessen en culturele evenementen zoals een muziekavond met artiesten van over de hele wereld.
Chef-kok Dimitry Mulder bereidt wereldgerechten met streekproducten. De kaart wisselt elk seizoen en bevat ook vegetarische en veganistische opties. Originele en creatieve gerechten zijn kenmerkend voor Pllek, zoals de courgettebloem met ricotta en mint, of het fruitijs van framboos en hibiscus.

Adres: TT Neveritaweg 59, Amsterdam

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met KLM/ iFly Magazine

Vond je dit interessant? Ontdek meer

}">