4x puur & h’eerlijk eten in Nederland

428 keer bekeken

5 van 5 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Nederlanders vinden het steeds belangrijker puur en eerlijk voedsel te eten. Restaurants die seizoensgebonden groenten, biologisch vlees en duurzame vis serveren, schieten als paddenstoelen uit de grond. Wij nemen u graag mee naar vier gelegenheden in Nederland waar u h’eerlijk kunt dineren. 

  • Proef de heerlijke gerechten van unieke groenten en eetbare bloemen bij restaurant De Jong.
  • Laat u verrassen door de heerlijke biologische wijnen bij restaurant Logisch.
  • Ontdek onze selectie van vier bijzondere (h) eerlijke restaurants in Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam.

1. Restaurant De Jong

Restaurant De Jong is gevestigd in een oud spoorwegviaduct in Rotterdam. In dit rauwe, industriële pand serveert chef-kok Jim de Jong verfijnde gerechten met unieke groenten en eetbare bloemen.
De 26-jarige chef-kok is gepassioneerd over de producten die hij gebruikt én heeft een missie: u kennis laten maken met smaakvolle gerechten die passen bij het seizoen. Zo weet hij precies wanneer een aardbei het allerlekkerst smaakt en vindt hij dat asperges in de winter serveren, verboden moet worden. De kaart wisselt wekelijks en soms dagelijks, afhankelijk van wat de boer te bieden heeft. Want die is hier eigenlijk de baas.

Adres: Raampoortstraat 38, Rotterdam

2. De Keuken van Gastmaal

Bij de Keuken van Gastmaal in Utrecht draait het om smaak. Hier geen kunstzinnig opgemaakte borden, maar een kleine kaart en gerechten met eerlijke ingrediënten. Omdat de gast restjes mee naar huis kan nemen, beperken de eigenaren Erik en Simone van den Eijnde – broer en zus – verspilling tot een minimum.
Alles ingrediënten komen van producenten uit de omgeving. Op de kaart prijkt veel Hollands glorie, zoals de salade van drie Hollandse radijsrassen met dressing van knoflook uit de Beemster. En de kruiden, noten en bessen op uw bord zijn geplukt door het personeel zelf.

Adres: Biltstraat 5, Utrecht

3. Restaurant Logisch

Restaurant Logisch in Den Haag laat zien dat gezond en lekker eten goed samen gaan. In hartje centrum serveert chef-kok Johan Wigleven biologische, pure gerechten bereid met producten uit de buurt.
Producten met onnodige toevoegingen komen bij Wigleven de keuken niet in. Ook alle wijnen op de kaart zijn biologisch en zonder bestrijdingsmiddelen geproduceerd. De verse kruiden groeien dichtbij: in de tuin van zijn moeder. Bewuste keuzes maken de oprichters niet alleen als het om de menukaart gaat: de meubels zijn van gerecycled materiaal, de verlichting bestaat uit energiezuinige led-lampen, en op het dak staan zonnepanelen.

Adres: Maliestraat 9, Den Haag

4. Pllek

Een gezonde, bewuste levensstijl staat centraal bij restaurant Pllek, opgebouwd uit zeecontainers op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. U vindt er biologisch vlees en eerlijk gevangen vis, maar u kunt er ook terecht voor yogalessen en culturele evenementen zoals een muziekavond met artiesten van over de hele wereld.
Chef-kok Dimitry Mulder bereidt wereldgerechten met streekproducten. De kaart wisselt elk seizoen en bevat ook vegetarische en veganistische opties. Originele en creatieve gerechten zijn kenmerkend voor Pllek, zoals de courgettebloem met ricotta en mint, of het fruitijs van framboos en hibiscus.

Adres: TT Neveritaweg 59, Amsterdam

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met KLM/ iFly Magazine

Ontdek meer in de omgeving
4x puur & h’eerlijk eten in Nederland