Proeven van streekproducten - Holland.com
De Nederlandse Keuken

Proeven van streekproducten

Landwinkels

In het Groene Hart vind je nog veel kaas- en zuivelboerderijen, maar ook hoogstamfruit en anders lekkers van het land. Bij een tochtje door de Alblasserwaard stuit je regelmatig op boerderij- en landwinkels. In de Landwinkel zijn streekproducten te koop, zoals kaas, groenten en fruit, jams, sappen of honing. Kijk eens rond bij Landwinkel De Fruitheerlijkheid (Papendrecht) of Landwinkel Van Buuren Fruit (Schoonrewoerd). De TOP-fietsroute Landelijk Winkelen is te downloaden van www.toproutenetwerk.nl.

Happen en trappen

Op stap met een eigen gezelschap? Maak dan eens een culinaire fietstocht door de Alblasserwaard vanuit Dordrecht. Om op krachten te blijven kom je tijdens de 30 kilometer lange fietstocht langs enkele restaurants waar je gezelschap verwend wordt met heerlijke gerechten. Dit actieve uitje is te boeken voor groepen vanaf 10 personen bij VVV Groepsdagtochten, [email protected], 078-632 24 22.

Hoogstamfruit

Hoogstamfruitbomen kun je in het Groene Hart nog her en der tegenkomen. Langs de Diefdijk, in de omgeving van Leerdam, beheert het Zuid-Hollands Landschap enkele boomgaarden met oude fruitrassen waarvan in het najaar heerlijk puur appel- en perensap wordt gemaakt. Natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd houdt begin oktober een oogstdag. Fruit en sappen uit de hoogstamboomgaard zijn hier te koop.

IJs van de boerderij

Dat van dagverse melk heerlijk ijs te maken is, kun je proeven op het terras van ijsboerderijen in Meerkerk, Ottoland en Wijngaarden. Adressen van boerderijwinkels zijn te vinden op de websites www.denhaneker.nl en www.groenehart.nl.


 

Vond je dit interessant? Ontdek meer