Caribisch Nederland - Holland.com
Foto: Couple standing on a beach of Aruba
Algemene informatie

Caribisch Nederland

Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit Nederland en de drie Antilliaanse eilanden Aruba, Curacao and Sint-Maarten. De eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba zijn in 2010 speciale gemeenten van Nederland geworden.

BES-eilanden

Deze zogenaamde BES-eilanden behoren sinds oktober 2010 niet meer tot de Nederlandse Antillen maar zij horen als een overzeese gemeente bij Nederland. Ieder jaar komen duizenden toeristen naar Bonaire, Sint-Eustatius en Saba om te genieten van het tropische klimaat de mooie natuur en de watersportmogelijkheden.

Bonaire

Bonaire is het grootste van de drie BES-eilanden en ligt aan de noordkust van Venezuela. Bijzonder is Nationale Park Washington Slagbaai. Duikers kunnen de onderwaterwereld van Bonaire National Marine Park ontdekken. Bonaire is het ideale eiland wie op zoek is naar zon, strand, zee en bruisende activiteiten.

Saba & St. Eustatius

Saba en Sint-Eustatius (de laatste ook wel Statia genoemd) liggen in het noorden van de Antillen. Ondanks dat de eilanden klein zijn, Saba is 13 km² en Statia 21 km², bieden zij veel ongerepte natuur en historisch erfgoed. Op Saba staat een slapende vulkaan. Mount Scenery (887m) is officieel het hoogste punt van Nederland. Saba heeft niet zoveel strand, maar de duikmogelijkheden zijn net als op Sint-Eustatius (Statia) eindeloos. Statia was in de 17e and 18e eeuw een van de grootste handelscentra van de wereld. U vindt er ruïnes uit de periode van de West-Indische Compagnie. De eilanden zijn bijzondere vakantiebestemmingen!

Vond je dit interessant? Ontdek meer