© Angela Compagnone - Unsplash
Categorie:Informatie en weetjes over Nederland

Homoseksuele vakantiegangers

Nederland heeft een progressief en tolerant karakter als het gaat om homoseksualiteit. In 2001 was Nederland het eerste land waar het homohuwelijk werd toegestaan. Vandaag de dag staat een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking achter gelijke rechten voor homoseksuelen. 

  • Amsterdam heeft een van de grootste gayscenes van Europa.
  • Nederlanders zijn over het algemeen ruimdenkend.
  • Bezoek de Amsterdam Gay Pride met de wereldberoemde Canal Parade.

Homoclubs en -cafés 

De Amsterdamse gayscene is een van de grootste van Europa en omvat meer dan 100 homobars, clubs, sauna’s, winkels en hotels. De populairste homogebieden van Amsterdam bevinden zich in de Regulierdwarsstraat en de Kerkstraat en langs de Amstel. De meer gewaagde gelegenheden vindt u in de Warmoesstraat en de Zeedijk in de Rosse buurt.

Een lijst met de top LGBTQ bars en clubs in Amsterdam.

Amsterdam Gay Pride

Het grootste homo-evenement van het jaar is de jaarlijkse Amsterdam Gay Pride. Dit is een week vol homocultuur, sport, straatfeesten en clubnachten. Het absolute hoogtepunt van het evenement is de beroemde Canal Parade, die ieder jaar honderdduizenden bezoekers aantrekt. 

Homomonument 

Naast de Westerkerk, in het historisch hart van Amsterdam, vindt u het Homomonument. Het monument heeft de vorm van drie roze driehoeken die staan voor de lange weg van de homo-emancipatie in Nederland en daarbuiten. Het is een gedenkteken voor iedereen die vermoord of vervolgd werd/wordt om zijn om zijn of haar seksuele voorkeur en/of identiteit.

Overnachten in Amsterdam: Homovriendelijke hotels

Amsterdam heeft vele homovriendelijke hotels, maar de volgende hotels zijn echt specifiek gericht op homoseksuele vakantiegangers.

Hostel Orfeo Leidsekruisstraat 12-14
Orfeo is een hotel en hostel dichtbij het levendige Leidseplein. Het hostel richt zich met name op budgetreizigers en backpackers.

Golden Bear Kerkstraat 37
Gay Hotel Golden Bear is gevestigd in 2 historische gebouwen en is het oudste homohotel in Amsterdam. Het hotel ligt op slechts enkele minuten afstand van de beroemde Club Church en gay bars en clubs.

Hotel Amistad Kerkstraat 42
Hotel Amistad is een van de meest populaire homohotels in Amsterdam. Midden in het oude centrum van Amsterdam, op loopafstand van alle gay bars, clubs, winkels en musea.

Freeland Hotel Marnixstraat 386
Dit hotel is gelegen op de hoek van het Leidseplein en dicht bij de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden.

Hotels dichtbij de hotspots

De volgende stijlvolle hotels liggen op loopafstand van de Reguliersdwarsstraat en de Amstel.

NH Carlton Vijzelstraat 4
Dit hotel ligt op de hoek de Reguliersdwarsstraat. U kunt alle gaybars vanuit uw hotelkamer zien!

Hampshire - Eden Amstel 144
Gelegen om de hoek van het Rembrandtplein en op 10 minuten lopen van de Reguliersdwarsstraat is dit een perfecte locatie om Amsterdam te verkennen.

Gayscene buiten Amsterdam

Hoewel Amsterdam wordt beschouwd als de homo-hoofdstad van Nederland, ook buiten Amsterdam zijn er diverse homovriendelijke etablissementen te vinden. Echter, hoe kleiner de stad of gemeente, hoe minder kans op de aanwezigheid hiervan.

Vond je dit interessant? Ontdek meer