Alinda Dijkstra - Holland.com
Aangenaam!

Alinda Dijkstra

Naam: Alinda Dijkstra
Plaats: Gouda
Mijn tip:
Vintage shoppen, borrelen en koffie drinken in Gouda

“Als ik in de zomer in Gouda op het terras zit, voelt het altijd als vakantie.”

Ik woon in het centrum van Gouda en ga op zaterdag graag de stad in om mijn boodschappen te doen op de Markt. Dan doe ik ook graag meteen ergens een kop koffie in een van de vele koffietentjes in Gouda. Ik ben gek op de Middeleeuwse straatjes en statige grachten van Gouda en word altijd blij als ik door het centrum fiets.

Gouda is een kleine stad, maar misschien juist daardoor super gezellig. Er wordt van alles georganiseerd, van spelletjesavonden tot bierproeverijen en natuurlijk het beroemde Gouda bij Kaarslicht.

Mijn tips

  • Shoppen op de Lange Groenendaal en Lange Tiendeweg. In deze straten vindt u vooral boetiekjes en kleine zelfstandige winkels. Mijn favoriet is Heb ik VIA op de Lange Groenendaal 72a, voor vintage spullen en design van lokale ontwerpers. Ook bij de Tafel van 10, aan het einde van de Lange Tiendeweg, loop ik graag binnen voor de mooiste woonspullen. Voor mijn vriend scoor ik lokale biertjes bij Den Gouwen Aar, een kleine slijterij op Oosthaven 6.
  • Voor een borrel ga ik graag naar Bodega 32, een Spaanse wijnbar op de Markt. Bestel hier een plank vol heerlijke tapas en pinchos en drink een goed glas wijn of sangria. Iets verderop op de Markt, bij Swing, geniet u van live pianomuziek en goede cocktails. Voor een gin & tonic in stijl zit ik het liefste bij de Lichtfabriek, een restaurant en bar in een prachtige verbouwde fabriek.
  • Op zondagochtend brunch ik graag in de stad bij het Barista Café (Kleiweg 100), de Koffiefabriek (Nieuwe Markt 64) of de Kleischuur (Vest 2).

Alinda is webredacteur en onderhoudt de content op Holland.com. Ze schrijft artikelen en zorgt er voor dat alles goed op de website staat.

Vond je dit interessant? Ontdek meer