Nathalie Vreeburg

9 van 9 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Naam: Nathalie Vreeburg
Plaats: Als het maar aan het water is…
Mijn tip: Ontdek alle verborgen parels van Friesland.

"Met een beetje zon is Nederland prachtig!"

Ik woon alweer een tijdje in de Haarlemmermeer, vlakbij Schiphol. Dit is praktisch gezien de werkzaamheden van mijn man en mijzelf. Dichtbij Amsterdam, dichtbij Haarlem en dichtbij Den Haag. Maar het allerleukste is natuurlijk dat we met 20 minuten op het strand zijn. In de herfst gaan we vaak met de kinderen wandelen door de duinen of uitwaaien aan het strand van Zandvoort of ten noorden van Noordwijk bij Langevelderslag.

Zomer in Friesland

In het voorjaar en de zomer zijn we vaak in Friesland te vinden. Dit komt mede door de sport van onze kinderen. Zij zeilen nogal fanatiek en hebben regelmatig wedstrijden op het IJsselmeer. Terwijl zij op het water zijn, bezoeken wij een van de authentieke dorpjes rondom het IJsselmeer. Hindeloopen is bijvoorbeeld echt een aanrader! Je stapt hier echt terug in de tijd van de Gouden Eeuw.

Als we met het gezin weggaan, bezoeken we meestal een dorpje of stad voor wat bezienswaardigheden. Uiteraard verblijven we graag aan het water, in Friesland zijn vele vakantiehuizen met een aanlegplaats te huur. Als we geen eigen boot meenemen huren we vaak een zeilboot of sloep om te genieten van Holland vanaf het water. Hapjes en drankjes mee voor een heerlijke picknick op het water en ’s avonds ergens aanleggen voor een diner in een lekker restaurantje.

Mijn tips:

  • Lunchen op het terras van de 3 harinkjes in Hindeloopen. Hier heeft u een prachtig uitzicht over het IJsselmeer.
  • ’s Avonds over de Afsluitdijk genieten van Lichtpoort, de nieuwe futuristische entree bij de sluizen.
  • Hardzeildag. Op deze woensdag in augustus wordt al sinds de 17e – eeuw op het Sneekermeer gestreden. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot de Sneekweek, het grootste zeilevenement op binnenwater in Europa. Kom naar Starteiland om ruim 700 boten te zien zeilen of bezoek de braderie in Sneek.
  • Brede zandstranden op de Waddeneilanden. Ontloop de hoogzomerdrukte in Zandvoort en Scheveningen en ga naar de Wadden! Hier vindt u kilometers breed zandstrand waar u vast een rustig plekje in de zon kunt vinden.

Omschrijving functie: Nathalie is onze content manager die zorgt dat alle artikelen op de site up-to-date zijn, de homepage steeds past bij de tijd van het jaar en de verzoeken van onze partners optimaal geïntegreerd worden binnen Holland.com