Vera Wieringa

Naam: Vera Wieringa
Plaats: Utrecht
Mijn tips Uitzicht vanaf de Domtoren

“Na een eerste bezoek aan Utrecht, voel je je de volgende keer gelijk thuis”

Als ik zelf op vakantie ga, bekijk ik natuurlijk de highlights, maar word ik ook graag verrast door de wat minder bekende musea of bezienswaardigheden. Ik ga dan ook het liefst op stap met wat tips van vrienden die de stad goed kennen en vice versa deel ik graag mijn tips over steden of bestemmingen waar ik enthousiast over ben.

Dansen in een museum

Hoewel ik nu woon en werk in Den Haag, heb ik tijdens mijn studie mijn hart verloren aan Utrecht. Hier had ik destijds een bijbaantje als gids in Museum Speelklok; een muzikaal museum, waar u direct de sfeer van de jaren 20 proeft en kunt luisteren naar zelfspelende muziekinstrumenten of dansend door het museum gaat op muziek van dansorgels. Dit museum blijft wat mij betreft een aanrader!

Mijn tips:

Voor het mooiste uitzicht over Utrecht bezoekt u de Domtoren. En als u weer beneden staat, loop dan even over het Domplein naar het Pandhof; een mooi en rustig plekje midden in de stad. Rond borreltijd zou ik even gaan kijken bij Olivier; een gezellige bruine kroeg in een voormalige schuilkerk uit 1860.

Vera is onze User experience manager en heeft als missie elke bezoeker op Holland.com de beste ervaring te bieden en de juiste informatie te tonen.

Hotels in Utrecht

Er is ruime keuze van hotels in de binnenstad van Utrecht. Boek nu en betaal pas tijdens uw verblijf.