Willemijn van der Harst - Holland.com
Aangenaam!

Willemijn van der Harst

Naam: Willemijn van der Harst
Stad
: Rotterdam
Mijn tip: Ontdek modern & bruisend Rotterdam!

“Niet praten maar poetsen. Kortom; gewoon gaan!”

Rotterdam is één van de coolste steden van Nederland, maar.. u moet wel nét even weten waar u moet zijn!

Wanneer ik op reis ga, hangt de precieze invulling van het programma natuurlijk af van de bestemming, maar even cultuur snuiven hoort er altijd bij. Zo bezoek ik graag lokale festivals, evenementen en musea en kan ik urenlang rustig rond slenteren. En aangezien dat best wat energie vergt, proef ik ondertussen zoveel mogelijk van alle (lokale) etenswaren en gerechten die ik op mijn pad tegenkom.

Rotterdam staat onder andere bekend als havenstad en vanwege de indrukwekkende moderne architectuur. Nu zijn er veel moderne hoogtepunten te vinden (zoals de Euromast), maar wist u dat Rotterdam de allergrootste museumhaven heeft ter wereld? Loop eens rustig door het stadscentrum en u komt de meest bijzondere authentieke schepen tegen!

Mocht u een avondje uit willen gaan, dan is Rotterdam één van de beste plekken om naar toe te gaan. Er zijn volop bruine kroegen en veel grote clubs en concertzalen. Los daarvan, heeft Rotterdam een sterke underground scene, talloze festivals en evenementen en heel veel bijzondere cockailbars.

Daarnaast is Rotterdam een echt walhalla voor foodies. U kunt er bijzondere en verse producten uitproberen in één van de lokale, ambachtelijke winkels of door een bezoek te brengen aan de prachtige Markthal. Daarnaast zijn er heel veel heerlijke opties om even te gaan eten. Rotterdam is ook een echte studentenstad, dus voor er zijn ook voldoende opties voor een klein budget!

Mijn tips:

  • Bezoek de Markthal bij het Blaak in Rotterdam voor vers fruit, heerlijke broodjes en ambachtelijke chocolade en vergaap u aan de betoverende plafondschildering. Of bezoek een echte cookie dough bar: Baker’s Dough (die ik zelf nog graag wil proberen!)
  • Wandel langs havens zoals de Leuvehaven, de Wijnhaven en de Oude haven en bewonder authentieke schepen.
  • Reis naar de Witte de Withstraat en schuif aan bij restaurant Bazar voor een uitgebreid ontbijt.
  • Proef bijzondere cocktails in The Suicide Club of bezoek Rotown en geniet van live optredens.

Willemijn is Online Campagne Manager en zorgt er voor dat campagnes voor optimale conversie een goede plek krijgen op Holland.com.