Proef typische Hollandse kost - Holland.com

Proef typische Hollandse kost

Winter in Nederland; daar hoort typisch Hollandse kost bij. Stevige stamppotten om warm te blijven. Zorg dat u ze proeft als u deze winter in Nederland bent.

Lekker om te weten...

  • Leuke recepten van traditionele Nederlandse gerechten.
  • Tips voor leuke restaurantjes met typisch Nederlandse gerechten op de kaart.
  • Kom proeven in Nederland, of gebruik de recepten voor thuis.

Erwtensoep en hutspot, kruidenbitter en anijsmelk, pepernoten of oliebollen... Nederlanders weten als geen ander hoe ze zichzelf warm moeten houden in de winter. Daarvoor hebben ze door de eeuwen heen vele typisch Nederlandse recepten bedacht, die nog altijd even lekker smaken.

Proef de winter

Gelukkig zijn ze nog steeds in sommige cafés en restaurants te krijgen, dus zorg dat u er een paar proeft als u deze winter in Nederland bent. Zoals bijvoorbeeld bij Restaurant Greetje (Peperstraat 23, Amsterdam) en Restaurant Tosca (1e Pijnackerstraat 120b, Rotterdam). In Rotterdam kunt u zelfs erwtensoep eten in een ware snerttram! Tijdens een koude dag wandelen door de stad kunt u ook eens stoppen bij een echte oliebollenkraam. Deze kleurrijke stalletjes staan in deze tijd van het jaar op straathoeken en verkopen heerlijke traditionele gebakken zoetwaren.

Sinterklaassnoepgoed

Een typisch Hollandse traditie is Sinterklaas, een feest dat we vieren op 5 december waarbij een 'goedheiligman' cadeautjes en snoep voor de kinderen uitdeelt. Marsepein, borstplaat, chocoladeletters, maar vooral ook pepernoten en taaitaai; heerlijk Hollands snoepgoed met een kruidige smaak.