Snacken op z'n Hollands - Holland.com
Eten & drinken

Snacken op z'n Hollands

Echt, in Nederland kennen we fantastische sterren-restaurants, unieke delicatessen en heerlijke gerechten. Kortom, we hebben een culinaire traditie waar we best trots op zijn. Maar wees gerust...  Nederlanders zijn echt niet altijd even verfijnd. Want als het gaat om het eten van snacks, dan houden we er wat aparte recepten en manieren op na.

Snacken

Zo hebben we niet alleen vele typisch Nederlandse snacksals kroketten, bitterballen en frikadellen... het is soms ook de manier hoe we het serveren. Bestel bijvoorbeeld eens een 'frikadel oorlog' en u krijgt een bijzonder soort worst, geserveerd met ketchup, mayonaise en uitjes. Of vraag een portie bitterballen bij de borrel en u krijgt een aantal gefrituurde ragout-balletjes op een schoteltje, geserveerd met mosterd. Niet verfijnd, maar best lekker!

Uit de muur

Een andere unieke ervaring is snacken 'uit de muur'. Hierbij liggen de snacks achter glazen deurtjes waarin ze warm gehouden worden. U gooit een muntje in de automaat, pakt uw snack eruit en eet hem op straat op. U vindt dergelijke 'automatieken' in de meeste grote steden in Nederland. En u zult zien... na een flinke wandeling of een avondje uit, smaakt het prima!

Vond je dit interessant? Ontdek meer