Dutch football team EC 2021
Dutch football team EC 2021
Foto: © KNVB

Holland voetballand

Voetbal is een nationale sport. Meer dan 1 miljoen mensen voetballen zelf, maar bijna iedereen heeft er een mening over. Vooral tijdens de kampioenschappen stijgt de spanning en neemt de oranjekoorts het land over. De Nederlandse bijdrage aan voetbal bestaat uit sterspelers als Cruijff en van Basten, wereldberoemde trainers als Michels, Hiddink en van Gaal, indrukwekkende prestaties van het nationaal elftal en een enthousiast oranje leger van fans. Sinds enkele jaren staat ook het vrouwenvoetbal volop in de aandacht, én hoog in de klassementen. Kom meer te weten over de Nederlandse liefde voor voetbal en doe mee met de oranjegekte!

EK 2021

Eén ding staat als een paal boven water; het EK 2021 wordt een zeer bijzonder voetbaltoernooi. Deze zestiende editie stond aanvankelijk gepland voor 2020, maar werd vanwege de coronapandemie verplaatst naar 2021. Van 11 juni t/m 11 juli om precies te zijn. Het EK wordt door maar liefst elf Europese landen georganiseerd en vier wedstrijden worden gespeeld in onze eigen Johan Cruijff ArenA.

Het Nederlands Elftal is ingedeeld in poule C samen met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. De eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal wordt gespeeld in Amsterdam op 13 juni 2021. Bekijk voor meer informatie over de exacte speeltijden op het EK speelschema.

EK-lied

Dit jaar produceert de Nederlandse DJ Martin Garrix samen met Bono & the Edge het officiële EK 2021 lied ‘We are the People’. Het nummer hoopt positiviteit, hoop en vastberadenheid uit te stralen, zodat elk team kan slagen op het toernooi.

Watch this video

De mooiste Oranjestraat van Nederland

Tijdens het EK kleurt heel Nederland oranje. Alle straten in Nederland strijden dan zelf tegen elkaar voor de mooist versierde Oranjestraat van Nederland. Dit jaar heeft De Haagse Marktweg in Den Haag de prijs in ontvangst genomen. De straat won de titel ook al in 2014.