Foto: © Sandra Herrero

Route: Amsterdam in de winter

Glinsterende lichtjes die worden weerspiegeld door de grachten, warme chocolademelk in gezellige cafés: Amsterdam heeft een bijzondere aantrekkingskracht in de winter. Met het Amsterdam Travel Ticket kunt u er optimaal van genieten en de hele stad verkennen met het openbaar vervoer (u komt er zelfs mee op de luchthaven Schiphol. U kunt kiezen uit een ticket voor 1, 2 of 3 dagen). Vergeet niet om af en toe te stoppen voor warme chocolademelk! Lees hier meer over routes en laat u inspireren.

  • Laat u inspireren voor een bezoek aan romantisch Amsterdam in de winter.
  • Ontdek de stad en laat u comfortabel vervoeren met het Amsterdam Travel Ticket.
  • Bekijk de hoogtepunten met tramlijn 2, een bekende route die langs veel van de topattracties van Amsterdam rijdt.

Onbeperkt reizen met het Amsterdam Travel Ticket

Het Amsterdam Travel Ticket is een alles-in-een ticket dat uw leven vergemakkelijkt. U kunt het kopen bij het NS-serviceloket op Schiphol, bij AKO-boekenwinkels, de VVV en alle GVB-loketten in Amsterdam. Naast de reis met de NS-trein vanaf de luchthaven hebt u onbeperkt toegang tot alle bussen, trams, metro’s en veerponten van GVB, het Amsterdams vervoersbedrijf. U kunt dus heel Amsterdam verkennen zonder andere kaartjes te hoeven kopen. Een speciale tip voor de tram: Tram 2 is uitgeroepen tot een van de mooiste tramroutes ter wereld en rijdt langs een groot aantal attracties.

Museumplein: Rembrandt, Van Gogh en meer

Een van de belangrijke plekken die u bereikt met tram 2 is het Museumplein, waar de beroemdste musea van Amsterdam te vinden zijn: het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum. Hier vindt u vele werken van de Hollandse Meesters, waaronder “De Nachtwacht” van Rembrandt. Begin uw dag vroeg om de massa voor te zijn; u kunt zelfs online een kaartje kopen om tijd te besparen. Wandel daarna door de Spiegelstraat met zijn vele antiekwinkels en kunstgalerijen. Daarna stapt u weer op tram 2 richting Amsterdam Centraal Station, waar u na een korte rit uitstapt.

Trendy Amsterdam: ten noorden van de rivier

Voor het volgende deel van de route reist u over het water van het IJ. Stap aan boord van een veerpont achter het Centraal Station, die u in 15 minuten naar de NDSM-werf brengt. In deze voormalige scheepswerf vindt u nu trendy plekken om te lunchen, zoals Pllek, Noorderlicht en de IJ-Kantine, met een prachtig uitzicht op Amsterdam aan de overkant van het water.

De romantische grachten van Amsterdam

Neem de pont terug naar het pittoreske centrum van Amsterdam en wandel langs de door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen historische grachten. Ze zijn nog mooier in de winter, wanneer de ondergaande zon lange schaduwen over kleine bruggetjes werpt, die zijn versierd met glinsterende lichtjes. Als u het geluk hebt om in de stad te zijn tijdens het Amsterdam Light Festival, zijn de prachtige lichtinstallaties in het donker een aanrader. Is het al tijd voor warme chocolademelk? In de Negen Straatjes vindt u talloze gezellige kleine cafés, waar u heerlijk naar de voorbijlopende mensen kunt kijken. De Magere Brug over de rivier de Amstel is prachtig verlicht in de winter, een absolute aanrader. Bij het Centraal Station stapt u op tram 4; u stapt weer uit bij de Utrechtsestraat, halte Keizersgracht.

Tijd voor een biertje in De Pijp

Amsterdam staat bekend om zijn romantische grachten maar de stad heeft nog meer te bieden. Inderdaad: Heineken-bier. De Heineken Experience is te vinden in de voormalige brouwerij. Hier kunt u een rondleiding krijgen en bier proeven. U komt er met tram 16 of 24 (vanaf het Centraal Station) of 7 of 10 (vanaf het Leidseplein). Wilt u eerst iets eten? De Heineken Experience is gevestigd in de gezellige (en levendige ) buurt De Pijp , waar talloze restaurants, cafés en barretjes te vinden zijn. Als u de laatste tram naar huis mist, kunt u met het Amsterdam Travel Ticket ook gebruikmaken van de nachtbus.

Reis onbeperkt met de tram, bus, metro of veerpont in Amsterdam met het Amsterdam Travel Ticket. Inclusief treinreizen vanaf Schiphol Airport naar elk station in Amsterdam.

Evenement

Amsterdam Light Festival

2 dec. 2021 tot en met 23 jan. 2022 Amsterdam

Bekijk de mooiste lichtkunst tijdens Amsterdam Light Festival.