Route: Cityhopping - Holland.com
Foto: © Rudy and Peter Skitterians

Route: Cityhopping

Reis naar het noorden van Nederland met het NS Holland Travel Ticket (verkrijgbaar op alle NS-stations) en verken onderweg een aantal geweldige steden. Onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer en korte reistijden betekenen dat u heel veel kunt zien in slechts één dag: doe een rondvaart in Rotterdam, bezoek 19 windmolens, wandel langs de prachtige kanalen van Utrecht en geniet van een diner in Groningen. Laat u inspireren door onderstaande route.

  • Verken een aantal geweldige steden onderweg naar Groningen.
  • Ervaar een rondvaart in Rotterdam.
  • Geniet in een historisch gebouw in Zwolle van een drankje.

Een rondvaart vanuit Rotterdam

Start je dag met een heerlijk ontbijt in de Markthal in Rotterdam met zijn innovatieve architectuur. Vergeet niet ook proviand te kopen voor onderweg. Bewonder de naastgelegen Kubuswoningen en bereid u dan voor op een bijzondere (typisch Nederlandse) manier om te stad te verlaten: over het water. Net als de trein, tram, bus en pont door heel Nederland kunt u met uw Holland Travel Ticket ook de waterbus naar Kinderdijk nemen. De vertrekplaats van de waterbus ligt naast de beroemde Erasmusbrug en brengt u in een half uur over de Maas naar Kinderdijk.

De fotogenieke windmolens van Kinderdijk

Kinderdijk behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. In dit prachtige dorp staan wel 19 windmolens, een bijzonder gezicht (dat ook nog eens heel fotogeniek is!). U kunt van tevoren kaartjes bestellen om niet in de rij te hoeven staan. Wanneer u hebt ontdekt hoe belangrijk windmolens voor Nederland zijn geweest, stapt u op bus 90 naar Utrecht. De reis duurt bijna anderhalf uur en onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap.

Kanalen en koffie in Utrecht

Bij aankomst in de mooie stad Utrecht kunt u de indrukwekkende Domtoren bewonderen. Deze oudste en hoogste kerktoren van Nederland is vrijwel overal in de stad te zien dus u kunt hem niet missen. Daarna kunt u langs de prachtige kanalen wandelen. Bijzonder aan de kanalen in Utrecht zijn de werven en kelders beneden het straatniveau. Hier zijn tegenwoordig cafés met terrassen gevestigd, zodat u aan het water kunt genieten van koffie of een enorme pannenkoek bij De Muntkelder. Daarna reist u verder naar: Zwolle.

Historisch Zwolle

De treinreis naar Zwolle duurt ongeveer anderhalf uur dus u heeft de tijd om te genieten van de lunch die u bij de Markthal hebt gekocht. Bij aankomst kunt u een lange wandeling maken. Zwolle is een historische Hanzestad met veel indrukwekkende gebouwen. In een daarvan, de Hoofdwacht, zijn een brasserie en wijnbar gevestigd. Een goede plek om even te gaan zitten. Het gebeurt immers niet elke dag dat u van een drankje kunt genieten in een monumentaal gebouw uit 1614. Dan is het tijd voor de laatste reisetappe van de dag. De reis naar Groningen duurt nog eens anderhalf uur en voert door natuurparken en het hart van het Nederlandse platteland. Geniet dus van het uitzicht!

Cultuur in Groningen

De noordelijke universiteitsstad Groningen heeft een geweldige sfeer en een breed cultureel aanbod. De volgende dag kunt u bijvoorbeeld het Groninger Museum tegenover het Centraal Station bezoeken. Het opvallende moderne gebouw huisvest een uiteenlopende collectie die varieert van porselein tot schilderijen. Bovendien is het tentoonstellingsprogramma bijzonder innovatief. Voor nu is het echter tijd voor het diner, bijvoorbeeld bij het Goudkantoor op het marktplein. Op de eerste verdieping heeft u een prachtig uitzicht over de stad; een heerlijke afsluiting van een veelbewogen dag,

Holland Travel Ticket

Ontdek het beste wat Nederland te bieden heeft met het openbaar vervoer. Met het Holland Travel Ticket reist u onbeperkt met de trein, tram bus en metro. Bezoek steden, attractieparken en nog veel meer met dit handige ticket.