Evenement

Bloemencorso

25 apr, Haarlem

639 van 780 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het jaarlijkse Bloemencorso is een festijn van prachtige kleuren en heerlijke geuren. 20 enorme praalwagens en 30 rijkelijk versierde auto's met bloemen rijden een 42 kilometer lange route van Noordwijk naar Haarlem. Honderduizenden belangstellenden uit binnen- en buitenland komen jaarlijks op dit kleurrijke bloemenspektakel af. Wees er vroeg bij als u een goed plekje langs de kant wilt vinden om het Bloemencorso mee te maken.

  • Een jaarlijks feest vol kleuren en geuren.
  • Een route van 42 kilometer van Noordwijk naar Haarlem.
  • Het Bloemencorso rijdt langs de Keukenhof

Van Noordwijk naar Haarlem 

Het Bloemencorso start op zaterdag 22 april om 9.30 uur en eindigt in Haarlem om 21.30 uur. Het Bloemencorso komt om ongeveer 15.30 uur langs de Keukenhof. In die tijd trekt er een stoet van wonderlijke creaties, gemaakt van narcissen, hyacinten en tulpen voorbij. Houd uw camera dus in de aanslag.

Op zondag 23 april kunt u in Haarlem nog eens rustig zien hoeveel werk er in het Bloemencorso is gestoken. De praalwagens staan daar opgesteld voor het grote publiek en zijn tot 17.00 uur te bekijken. 

Het mooiste bloemencorso 

Miljoenen bloemen en het werk van honderden vrijwilligers zorgen voor 's werelds mooiste bloemencorso. Zorg voor een goede plek langs de route, want honderdduizenden toeschouwers willen geen seconde van het spectaculaire schouwspel missen.

Andere bloemencorso's

Het bloemencorso tussen Noordwijk en Haarlem is niet het enige corso in Nederland. In het voorjaar vindt ook nog de Flower Parade in Rijnsburg plaats en in het najaar vindt u corso's in Lichtenvoorde en Zundert.

Overnachten in de buurt van De Keukenhof

Wilt u overnachten in de buurt van De Keukenhof? Dat kan! Bekijk hier onze selectie hotels.

Veelgestelde vragen

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.