Heineken Dutch Grand Prix onderdeel van het Wereldkampioenschap Formule 1 - Holland.com
Evenement

Heineken Dutch Grand Prix

1 mei 2020 - 3 mei 2020, Zandvoort

Wie haalt wie in bij de Tarzan-bocht, welke banden roken het meest en wie zal er met champagne spuiten op het erepodium? De uitkomst van de Heineken Dutch Grand Prix is niet te voorspellen, maar dat het een spektakel wordt staat vast. Na 35 jaar ronken de Formule 1-motoren weer op het circuit van Zandvoort.

  • Prikkelende dampen, brullende motoren en flitsende auto’s; beleef een spektakel voor de zintuigen.
  • Kijk hoe topcoureurs elkaar door de bochten jagen op Circuit Zandvoort.
  • Kom oog in oog staan met sporthelden als Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Het is voor het eerst in 35 jaar dat er weer een Formule 1-race in Nederland wordt gehouden. De laatste keer was in 1985, toen drievoudig wereldkampioen Niki Lauda de titel won op het circuit van Zandvoort.

Circuit midden in de duinen

De Grand Prix zal een beroep doen op de vaardigheid van de coureurs. Het parcours van Circuit Zandvoort zit vol afwisselende bochten, waarvan de Tarzan-bocht het meest bekend is. Deze bocht van 180 graden aan het einde van het rechte stuk leent zich goed voor inhaalmanoeuvres.

Tickets en bereikbaarheid

De GP trekt vele belangstellenden uit binnen- en buitenland. Verwacht worden zo’n 200 duizend bezoekers in drie dagen. Om verkeerschaos in Zandvoort te voorkomen worden auto’s al bij omliggende snelwegen opgevangen en naar een parkeerplaats geleid. Zandvoort is normaal gesproken goed bereikbaar met de trein. Wegens de verwachte grote bezoekersaantallen zullen er extra vervoersmaatregelen worden getroffen.

Kijk voor meer informatie op Dutch Grand Prix

Overnachten in Zandvoort

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Zandvoort vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.

Zoek naar andere soortgelijke dingen: