Tilburgse Kermis - De grootste kermis van de Benelux - Holland.com
Evenement

Tilburgse Kermis

17 jul 2020 - 26 jul 2020, Tilburg

Bezoek de Tilburgse Kermis en ontdek waarom dit één van de best bezochte evenementen in Nederland is.

  • Ontdek talloze attracties en bekijk vele optredens tijdens de 10-daagse Tilburgse Kermis.
  • Bezoek de ‘Roze Maandag’ en geniet van een fantastisch unieke sfeer.
  • Geniet van schitterend vuurwerk op de slotavond en zie hoe de kermis ‘begraven wordt’.

Elk jaar staat de stad Tilburg tien dagen stil... behalve op de kermis. Want daar staan die dagen tussen de 250 attracties... van achtbanen en katapulten tot botsauto's, verspreid over een 4.5 kilometer lang gebied in het centrum van Tilburg. Samen vormt dit spektakel de grootste kermis van de Benelux.

Spektakel en nostalgie

Niet voor niets bezoeken elk jaar ruim 1,5 miljoen mensen deze kermis en daarmee is het het best bezochte evenement in Nederland. De attracties zijn over het algemeen hypermodern en spectaculair, maar neemt u vooral ook kijkje op het Willemsplein, waar nog een altijd een plekje is voor de 'nostalgische kermis'.

Roze Maandag

Roze Maandag is elk jaar een feestelijke dag tijdens de Tilburgse Kermis. Al 25 jaar bestaat het en het is, met zo’n 350.000 bezoekers, één van de grootste homo-emancipatie en integratie evenementen van Nederland. Een fantastisch feest met een uniek karakter!

Vuurwerk

Op de laatste avond wordt de kermis traditioneel 'begraven'. De attracties sluiten dan om 22.00 uur waarna een stoet met muzikale begeleiding van de Heuvelse Kerk naar de Piushaven trekt voor een spectaculair vuurwerk. Kortom, bent u in Nederland tijdens de Tilburgse Kermis, gaat u vooral een keer kijken.

Overnachten in Tilburg

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Tilburg vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.

Zoek naar andere soortgelijke dingen: