Tulp Festival Amsterdam - Holland.com
Evenement

Tulp Festival Amsterdam

1 apr 2020 - 30 apr 2020, Amsterdam

De tulpenkoorts slaat flink toe. Tijdens het Tulp Festival Amsterdam zullen op tientallen plekken in de hoofdstad honderdduizenden bloeiende tulpen te bewonderen zijn.

  • Bekijk bijzondere tulpencreaties, diverse tulpensoorten en -kleurschakeringen.
  • 47 deelnemende locaties verdeeld over de hele stad.
  • Laat je verleiden door een explosie aan kleuren.

Een tulp voor iedereen

Onder het motto ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’ stellen instellingen, musea en hotels hun kleurrijke tulpentuinen open voor het publiek en staan er imposante tulpencreaties in de openbare ruimte, in de volle grond en in potten, verspreid over de stadsdelen. Een informatiegids met details over de tulpensoorten leidt de bezoeker langs de locaties. De gids is verkrijgbaar bij deelnemende organisaties. 

Op de volgende locaties in Amsterdam tijdens het festival, tot zolang de bloei doorgaat, een schitterend palet aan tulpensoorten en -kleurschakeringen te zien zijn:

Over het Tulp Festival Amsterdam

Initiatiefnemer van het Tulp Festival is Saskia Albrecht, tuinontwerper en samen met Museum Van Loon organisator van de Open Tuinen Dagen in Amsterdam. Een aantal jaren geleden is het idee ontstaan een tulpenweekend te organiseren: Amsterdam draagt de naam tulpenstad te zijn, maar daarvan zie je in de openbare ruimte weinig terug. Toen Saskia Albrecht twee jaar geleden in Istanbul het daar befaamde tulpenfestival bezocht - 14 miljoen tulpen worden daar jaarlijks door de gemeente geplant - werd op de terugreis het idee geboren in Amsterdam een vergelijkbaar festival gedurende de maand april op te zetten, met voor iedere Amsterdammer een tulp, zo’n 820.000 tulpen. Een ambitieuze droom die met behulp van veel Amsterdammers werkelijkheid zal worden.

Overnacht in Amsterdam

Combineer het Tulp Festival met een verblijf in deze historische wereldstad. U vindt in Amsterdam een groot aanbod aan hotels, van grote en moderne hotels tot sfeervolle boutique hotels.

Veelgestelde vragen

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.

Zoek naar andere soortgelijke dingen: