Geniet van de kou - Holland.com
Natuur

Geniet van de kou

Maak een verfrissende Nieuwjaarsduik. Bezoek een ijssculpturenfestival of doe een drankje in de Icebar. Durft u de coolste activiteiten deze winter aan?

  • Ruim 36.000 mensen deden in 2014 een nieuwjaarsduik!
  • Op meer dan 80 plaatsen in Nederland kunt u een duikje nemen op 1 januari.
  • Mis dit niet: een ijskoud biertje drinken bij -10 °C in de Xtracold Icebar in Amsterdam.

De nieuwjaarsduik in Scheveningen

Je moet het maar durven... na een gezellige oudjaars-avond met oliebollen, appelflappen en champagne de nieuwjaarsduik maken. Niettemin doen jaarlijks duizenden mensen mee aan deze verfrissende traditie in Nederland. Alleen al in Scheveningen, waar al jaren het grootste evenement plaatsvindt, doken vorig jaar meer dan 10.000 mensen het ijskoude water in. Bent u er dit jaar bij?

Niet alleen in Scheveningen

Op meer dan 80 plaatsen in het hele land worden de nieuwjaarsduiken georganiseerd en in 2014 deden er meer dan 36.000 mensen aan mee. En dat worden er elk jaar meer. Wees gewaarschuwd: Want in Nederland is het op 1 januari gemiddeld maar een paar graden boven het vriespunt en de Noordzee is niet veel warmer.

IJssculpturen in Zwolle

Een ander verfrissend uitje is het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Veertig ijs-kunstenaar uit verschillende landen gaan aan de slag om schitterende ijssculpturen te maken. Ze staan opgesteld in het mooie, historische centrum van Zwolle dus een bezoekje aan deze winterse stad is  beslist de moeite waard.

Ice Bar Amsterdam

Zeker de coolste attractie van Amsterdam: de Amsterdam Icebar. Hier is alles bevroren! Van het meubilair tot de muren tot de glazen... U krijgt speciale thermische kleding en handschoenen aan en stapt binnen in de bar waar het 10 graden vriest. Binnen geniet u 30 minuten lang van een ijskoud biertje of een wodka-cocktail. Zorg dat het op uw lijstje staat!

Blog:

Zoek naar andere soortgelijke dingen: