Nederland met goed en slecht weer - Holland.com
Het weer

Nederland met goed en slecht weer

Het weer is voor Nederlanders een geliefd gespreksonderwerp en vaak een reden om te klagen. Toch is het weer in Nederland niet slechter dan in andere Europese landen. De wind verdrijft de wolken meestal weer snel als het regent en de zon komt weer snel tevoorschijn.

  • De meeste zonuren vindt u aan de Nederlandse kust.
  • In de provincie Limburg zijn de temperaturen gemiddeld het hoogst.
  • Wat het weer ook is, in Nederland is altijd wel iets te doen.

Zonnige stranden

Goed nieuws voor strandliefhebbers: het weer aan de Nederlandse kust is meestal beter dan in het binnenland. De zon schijnt er vaker - gemiddeld 1650 uur per jaar. Genoeg tijd om buiten door te brengen. Bent u van plan om op vakantie te gaan naar de zonnige kust van Nederland? Onze tip voor zonaanbidders: in het voorjaar heeft Waddeneiland Texel de meeste zonuren.

Hoewel de zon aan zee vaker schijnt, is het er gemiddeld wel kouder dan in het binnenland. De warmste regio van Nederland is het zuidelijke Limburg. Dankzij het milde klimaat groeien er zelfs druiven waar uitstekende wijn van gemaakt wordt.

Wat te doen met slecht weer?

Zijn de wolken grijs en gaat het regenen? Geen probleem! In Nederland zijn zoveel verschillende dingen te doen waarbij u binnen blijft dat u zich niet hoeft te vervelen.

Dé klassieker bij slecht weer? Een museumbezoek natuurlijk! Of u nu van wetenschaps- of kunstmuseum houdt, of liever een kinder- of geschiedenismuseum bezoekt, de musea van Nederland hebben ongeacht het weer voor iedereen veel te bieden.

Als u liever wilt shoppen, hoeft slecht weer geen roet in het eten te gooien. In Nederland vindt u veel overdekte winkelcentra waar u fantastisch kunt winkelen, zelfs met regenachtig weer. Wandel door de Passage in Den Haag of kom langs bij het moderne Entre Deux in Maastricht.

Op zoek naar actie? Wat dacht u van indoor skydiving, indoor skiën of karten?

Boek een vakantiehuis in Nederland

Met een vakantiehuis of -woning zit u in Nederland altijd goed. Want wat het weer ook is, u heeft altijd genoeg ruimte om 'thuis' iets te doen als het buiten stormt of regent. Bak gezellig samen pannekoeken, speel een gezelschapsspel of kom helemaal tot rust met een boek.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer