© Claire Droppert via Rotterdammakeithappen

Openbaar vervoer in Nederland

Nederland is een klein en dichtbevolkt land en beschikt over een goed functionerend openbaar vervoer. Waar u ook heen wilt in Nederland, met de trein, bus, tram, metro of pont reist u gemakkelijk en comfortabel naar uw gewenste bestemming. Lees hier meer over de belangrijkste wetenswaardigheden, tips voor het reizen met het openbaar vervoer en de vervoersbewijzen die u het beste kunt gebruiken.

Waar je ook wil komen, in Nederland brengt de trein je er naartoe.

Watertaxi Rotterdam
Categorie: Lezen

Met de veerboot

Plaatselijke binnenlandse en Waddeneilanden-veerdiensten.

Lees meer over reizen met de bus, tram en metro in Nederland.

Ontdek Nederland met deze handige tickets

Categorie: Lezen

Amsterdam Travel Ticket

Reis onbeperkt met de tram, bus, metro of veerpont in Amsterdam met het Amsterdam Travel Ticket. Inclusief treinreizen vanaf Schiphol Airport naar elk station in Amsterdam.

Ontdek Amsterdam en omgeving met het Amsterdam & Region Travel Ticket. Reis onbeperkt met bus, tram, trein en metro naar prachtige plekken als de Keukenhof, Haarlem en het strand van Bloemendaal of Zandvoort.

Met het openbaar vervoer door Nederland. Lees hier de leukste routes en beste tips voor onderweg.

Ontdek het beste wat Nederland te bieden heeft met het openbaar vervoer. Met het Holland Travel Ticket reist u onbeperkt met de trein, tram bus en metro. Bezoek steden, attractieparken en nog veel meer met dit handige ticket. Lees meer
Categorie: Lezen

Holland Travel Ticket

Bijna alle plaatsen in Nederland zijn te bereiken met het openbaar vervoer. Om daar gebruik van te maken heb je alleen wel een OV-chipkaart nodig. Klinkt ingewikkeld, is het niet.

Veelgestelde vragen